Liga 1

Iancu susţine că TAS a dat verdictul: "Pandurii - Oţelul NU se joacă!"

Jucătorii Oţelului sînt campioni dacă decizia TAS-ului este ca meciul cu Pandurii să nu se joace

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 18 May 2011

Marian Iancu a spulberat suspasul în ceea ce priveşte decizia TAS-ului care poate răsturna clasamentul Ligii 1. Patronul Timişoarei a trebuit să se recunoască în cele din urmă învins în lupta pentru titlu, deoarece TAS-ul "nu cere jucarea meciului dintre Pandurii şi Oţelul".

"Chiar dacă mă doare şi campioana s-a decis cu trei puncte obţinute la masa verde şi prin fraudă, cu ajutorul unor arbitri, avem certitudinea acum că TAS a girat pentru comisiile Ligii, că judecă bine şi aplică regulamentul. E singurul aspect pozitiv din toată această tevatură care mi-a lăsat un gust amar", a spus pentru Gazeta Sporturilor Marian Iancu, patronul Politehnicii Timişoara.

Fără nici o urmă de ironie, Iancu le-a mulţumit şefilor FRF şi LPF pentru că au înaintat forurilor superioare cererea Timişoarei de rejudecare a cazului "Pandurii":

""Felicit comisiile Ligii, comisiile Federaţiei, iată că încep să funcţioneze. Bravo Mircea Sandu, bravo Dragomir, bravo comisiilor. Comisiile de la noi şi-au făcut treaba, dar TAS-ul a decis. Avem o campioană care nu merită locul 1. Păcat de munca lui Dorinel, păcat de munca jucătorilor, trei puncte la masa verde, 12 puncte făcute cadou în cascadă de arbitri, un campionat fraudulos câştigat de o echipă fără niciun fel de merit. Mai mult de locurile 5-6 nu aveau cum să obţină".

Astfel, rezultatul oficial de la Pandurii - Oţelul va rămîne cel de 3-0 în favoarea dunărenilor. Partida a fost decisă la masa verde ca urmare a unor datorii neplătite de Marin Condescu.

În urma acestei decizii, cei de la Galaţi pot sărbători liniştiţi: sînt 100% campioni şi vor juca în grupele Ligii. Oţelul a mai participat de 4 ori în cupele europene, cîştigînd o dată şi Cupa UEFA Intertoto (după victoria împotriva turcilor de la Trabzonspor).

TAS-ul mai trebuie să răspundă solicitării Pandurilor de a-şi primi înapoi banii plătiţi lui Dinamo în contul lui Ilie Iordache, aproximativ un milion de euro. 

Dumitru Dragomir anunţase aceast deznodămînt încă de ieri!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.