Liga 1

Lucescu junior revine unde a avut cele mai bune rezultate » "Dream team" pentru Europa

Foto: Cristi Preda

Articol de Alexandru Răducanu, Cătălin Popescu  —  vineri, 20 mai 2011

Copos reface echipa cu care a ajuns în sezonul 2005-2006 în "sferturile" Cupei UEFA: Răzvan Lucescu şi Marian Rada, pe bancă, şi Dinu Gheorghe preşedinte



George Copos şi-a văzut visul cu ochii şi a dat lovitura ieri, reuşind să-l convingă pe Răzvan Lucescu (42 de ani) să se întoarcă la Rapid. Supărat pe federali, după ce a văzut Gazeta Sporturilor de ieri, unde s-a scris că oficialii de la Federaţie i-au găsit deja înlocuitor în persoana lui Gheorghe Hagi, Lucescu junior a bătut palma cu Copos.

Demisie după Bosnia
Surse autorizate susţin că finanţatorul din Grant e sigur că, indiferent de rezultatul partidei cu Bosnia, programată chiar în Grant, pe 3 iunie, Răzvan îşi va prezenta demisia de la cîrma echipei naţionale. Acesta va antrena iar Rapidul, după o pauză de 4 ani şi vine să-i ducă pe giuleşteni în grupele Europa League, acolo unde n-au mai fost de pe vremea cînd tot el se afla pe banca tehnică a alb-vişiniilor.

Oportunitatea de a lucra din nou cu bunul său prieten Dinu Gheorghe l-a făcut pe actualul selecţioner să treacă peste incidentele pe care le-a avut în trecut cu Copos. La precedentul său mandat, Răzvan a fost demis pentru o noapte după o remiză cu FC Argeş, a fost nevoit în mai multe rînduri să aducă bani de acasă pentru a le da jucătorilor, iar în octombrie 2005 a răbufnit la adresa patronului.

Copos i-a lăudat
La finalul partidei cu Feyenoord de pe teren propriu (1-0), după ce vişiniii s-au calificat în faza grupelor a Cupei UEFA, Lucescu a ridicat degetul mijlociu în direcţia tribunei oficiale, însă a doua zi a negat că i l-ar fi arătat lui Copos: "A fost doar o descărcare nervoasă, împotriva a tot ceea ce s-a întîmplat în ultima perioadă. Poate fi catalogat şi ca o exprimare a frustrării pe care am simţit-o, dar ţin să precizez că n-a fost adresat cuiva anume!". Totuşi, după ce antrenorul a demisionat, în vara lui 2007, imediat după ce a luat Supercupa României, finanţatorul rapidist a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Răzvan.


250.000 de euro pe an e salariul pe care Copos i l-a pregătit lui Răzvan Lucescu, adică acelaşi pe care-l are şi la echipa naţională


Şumudică a presimţit
În urmă cu o lună, după victoria din Giuleşti cu Poli Timişoara (3-2), Marius Şumudică a fugit direct la vestiare după fluierul de final. Antrenorul de atunci al Rapidului a fost auzit spunîndu-i unui angajat al clubului: "Îmi dau demisia! Să vină Răzvan Lucescu, să fie toată lumea bucuroasă! De cînd am venit aici numai asta am auzit: că se întoarce Răzvan!".

Pustai şi Conceicao rămîn pe loc
Răzvan Lucescu a fost prima variantă pentru banca tehnică a Rapidului, încă de la început, adică din momentul în care Şumudică a fost demis. Totuşi, conducerea din Grant a mai încercat două piste: Antonio Conceicao (Braşov) şi Cristi Pustai (Gaz Metan), dorind să aibă o variantă de rezervă în cazul în care nu l-ar fi convins pe Lucescu. Ca o confirmare a faptului că Răzvan va veni în Giuleşti, ieri cei doi antrenori au anunţat că s-au înţeles cu actualele lor cluburi şi că vor semna prelungirea angajamentelor.

Răzvan Lucescu la Rapid
- în sezonul 2002-2003, cînd giuleştenii au luat ultimul titlu, a fost vicepreşedinte al clubului
- a stat pe banca tehnică 3 sezoane, în perioada 2004-2007.
- ca antrenor, a cucerit două Cupe ale României (2006 şi 2007) şi o Supercupă (2007) şi a ajuns de două ori în grupele Cupei UEFA, în sezoanele 2005-2006 şi 2006-2007. Prima oară s-a oprit în "sferturile" competiţiei, unde a fost eliminat de Steaua.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.