Campionate

Cu excepţia Spaniei, toate principalele campionate de pe continent au altă campioană faţă de 2010 » Europa în mişcare

Messi și ceilalți barcelonezi exultă: sînt printre puținii care au rămas campioni în 2011 Foto: Reuters

Articol de Constantin Popescu  —  marţi, 24 mai 2011

Campioanele din 2010 nu au putut ţine pasul şi în acest an. Situaţia din marile ligi ale Europei e cît se poate de sugestivă


În afara Barcelonei, care a cucerit titlul în Spania pentru al treilea sezon consecutiv, nici o altă formaţie care s-a impus stagiunea precedentă nu s-a putut menţine în top. Chelsea, de pildă, a redat supremaţia lui Manchester United. Apoi, Dortmund a triumfat după 9 ani, iar Lille - după 57. Milan a aşteptat doar 7.

Nu sînt cazuri singulare. Aceeaşi postură o propun marea majoritate a campionatelor de pe "Bătrînul Continent". Începînd de la Portugalia, Belgia, Olanda şi continuînd cu Cehia, unde Plzen a ieşit campioană în premieră, Polonia (Wisla) ori Ungaria (Videoton). Nici România nu a stat altfel: clujenii de la CFR au predat ştafeta oţelarilor din Galaţi.

Excepţiile sînt rare. Una e Şahtiorul lui Mircea Lucescu, rămasă campioană în Ucraina. La fel au reuşit, de exemplu, Rangers, în Scoţia, Litex (Bulgaria), FC Copenhaga (Danemarca). Din discuţie ies campionatele în curs, precum cele din ţările scandinave şi baltice, ori cele aflate înaintea etapelor de final, ca Serbia şi Austria.


10 echipe din 53 de campionate au izbutit, pînă acum, să-şi păstreze în acest an titlul obţinut în 2010



Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.