Cupa Romaniei

AŞII DE CUPĂ » Steliştii au eliminat pe rînd toate echipele bucureştene. Sportul a fost cel mai tare adversar

Articol de Viorel Crăciun  —  joi, 26 mai 2011

Victoria de aseară a Stelei din finala Cupei României cu Dinamo, scor 2-1, le-a adus "roş-albaştrilor" cel de-al 21-lea trofeu în competiţia K.O. Steaua a ajuns astfel la un total de 51 de trofee în istoria de 64 de ani a echipei.

Echipa din Ghencea a avut nu mai puţin de patru antrenori în cele şase partide disputate în Cupă: Edi Iordănescu, Marius Lăcătuş, Sorin Cîrţu şi Cosmin Olăroiu. După ce au trecut în "şaisprezecimi" de Gaz Metan CFR Craiova, cu Iordănescu junior în rol de antrenor principal, "roş-albaştrii" au dat piept cu Sportul Studenţesc în optimile de finală. Formaţia patronată de Vasile Şiman s-a dovedit a fi una cea mai periculoasă grupare bucureşteană întîlnită de Steaua în drumul spre trofeu. "Alb-negrii" au deschis scorul în meciul disputat în Ghencea, fiind nevoie de o execuţie din lovitură liberă a lui Latovlevici pentru a împinge meciul spre prelungiri, şi apoi penalty-uri, moment în care steliştii şi-au arătat experienţa.

A urmat "sfertul" cu Rapid, decis de golul lui Romeo Surdu, iar Steaua aştepta cu încredere partidele cu FC Braşov. Cu un nou antrenor pe bancă, Sorin Cîrţu, manşa tur a semifinalei se termina cu un scor dezamăgitor pentru stelişti, 0-0 în Ghencea. Venirea lui Cosmin Olăroiu a însemnat şi un uşor reviriment al "roş-albaştrilor", care au reuşit in extremis calificarea în finală, smulgînd un 1-1 pe terenul Braşovului, gol Dică în minutul 86.

Piteşteanul mult hulit de patron în trecut a revenit aseară la locul faptei, deschizînd scorul în finală cu o execuţie de geniu. Egalarea lui Torje a dinamizat şi mai tare jocul, însă ultimul cuvînt l-au avut tot steliştii, prin... dinamovistul Bărboianu, marcatorul unui autogol antologic. 2-1 pentru Steaua şi Cupa e din nou în Ghencea după 12 ani.

Steaua va aniversa 64 de ani peste mai puţin de două săptămîni, pe 7 iunie.

21 de Cupe ale României are Steaua, record naţional, primul trofeu fiind obţinut la doi ani de la înfiinţare

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.