Liga 1

Marian Iancu acuză FRF şi pe Viorel Duru că fac demersuri la UEFA pentru retragerea licenţei la apel » Iese Poli din Europa?

Articol de Radu Bichiş  —  luni, 30 mai 2011

Patronul bănăţenilor a făcut ieri declaraţii dure la adresa directorului Federaţiei, cu doar două zile înainte de judecarea cazului



Timişoara stă pe un butoi de pulbere, iar Marian Iancu a aprins fitilul ieri la amiază. Poli a primit licenţa pentru sezonul viitor la primul termen, dar Viorel Duru, directorul Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, a depus apel, care se va judeca pînă marţi, 31 mai, dată la care orice decizie va fi definitivă. În plus, reprezentantul FRF a purtat o corespondenţă cu UEFA, pe care vrea s-o prezinte drept probă la audieri ca fiind o recomandare pentru retragerea licenţei Timişoarei la apel.

Iancu a aflat de acţiunile lui Duru şi a luat foc. "Un dobitoc de la Federaţie, domnul Duru, a continuat să facă demersuri împotriva noastră. Noi avem licenţa la club, Duru minte şi dezinformează UEFA, încearcă să ne facă în continuare, după ce nu a reuşit prima dată. Este un om care lucrează împotriva fotbalului românesc, nu înţelege nimic şi nu respectă legea românească. Nici măcar nu are vreo competenţă profesională", a tunat patronul lui Poli.

Cere audit la UEFA
Şeful Timişoarei a trecut apoi la ameninţări. "Departamentul de licenţiere din partea FRF este corupt şi vom face dovada în mod public şi oficial. Vom cere un audit la Comisia de Licenţiere a UEFA! Să trimită UEFA o comisie care să verifice toate dosarele avizate de departamentul lui Viorel Duru, ca să scoată la iveală cine merită şi cine nu să primească această licenţă", a tunat Iancu.


"Nu mă surprinde dacă Poli nu ia licenţa, pentru că a încălcat legile UEFA. Nu voiam să ajungem aşa în Europa League, ci pe baza clasamentului"
Ioan Horoba, director general Mediaş

"Sîntem încă sub şocul unui campionat măsluit, nu pot să mă bucur pentru ce se întîmplă la Timişoara. Totuşi, Poli a jucat corect toate meciurile, nu a trişat"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui


Varianta pozitivă
Apelul lui Duru va fi respins. În acest caz, Poli va primi licenţa definitivă, iar echipa va putea juca în turul 3 preliminar al Champions League pe 26 sau 27 iulie

Varianta neagră
Apelul lui Duru va fi acceptat. Poli va pierde licenţa, echipa nu va putea participa în Liga Campionilor, în plus, va fi retrogradată din Liga 1 pînă în eşalonul trei

Cum ar arăta programul cupelor europene fără Poli
Oţelul Galaţi grupele Champions League debut: 13/14 septembrie
FC Vaslui turul 3 preliminar Champions League debut: 26/27 iulie
Rapid, Steaua play-off Europa League debut: 18 august
Dinamo turul 3 preliminar Europa League debut: 28 iulie
Gaz Metan turul 2 preliminar Europa League debut: 14 iulie

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.