Liga 1

Sandu apelează la UEFA: "TOATE echipele din cupele europene vor trece printr-un audit financiar"

Mircea Sandu vrea ca răspunderea licenţelor să nu mai fie aruncată în cîrca Federaţiei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 02 iunie 2011

În cadrul unei conferinţe de presă, Mircea Sandu, preşedintele FRF a vorbit pe despre situaţia echipelor care ne vor reprezenta la anul în cupele europene, spunînd că acestea ar trebui să se aştepte la un audit financiar din partea UEFA:

"CEx nu are atribuţia licenţierii cluburilor. Ne-am lămurit cu ceea ce s-a întîmplat cu decizia Comisiei de Apel. Solicit UEFA să facă un audit pentur toate cele 7 echipe care ar putea juca în Europa. Chiar dacă auditul dovedeşte că Steaua sau Dinamo au probleme, licenţa nu le poate fi retrasă. Auditul UEFA are un rol extrem de important pentru mine. Amenzile luate de FRF nu mai contează cînd vezi 8000 de oameni care ies în stradă", a spus acesta.

Mircea Sandu s-a referit şi la problemele financiare ale Gloriei Bistriţa:

"Tata Jean putea să plătească foarte uşor datoria Gloriei Bistriţa, putea împrumuta suma aceea de oriunde,  e vorba doar de 100.000 de euro :X . El a catadicsit să dea în judecată şi pe cine trebuia, şi pe cine nu trebuia. Pînă la data de 20, Liga trebuie să analizeze bine cazurile. Nu e nici o bucurie pentru mine că o echipă e retrogradată în afara criteriului sportiv".

Preşedintele FRF a făcut referire şi la un episod din trecut:

"Cînd om avea şi noi preşedinţi de club ca-n Germania n-o să mai avem probleme de acest gen.. Acum trei ani de zile, toate echipele din cupele europene, mai puţin CFR Cluj, au avut probleme de licenţiere, inclusiv Poli Timişoara! Erau notate cu roşu în toate caietele. Haideţi să mai căutăm şi în altă parte vinovatul, să nu ne uităm doar la Duru Viorel. Dacă ne convine sau nu că el e profesionist, asta-i altă problemă".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.