Box

Povestea lui Sorin Tănăsie » Ieri visa să ajungă campion mondial, azi la puşcărie

Sorin Tănăsie

Articol de Marian Ursescu  —  Friday, 03 June 2011

Sorin Tănăsie visa să-i calce pe urme lui Lucian Bute şi să semneze un contract cu Interbox


Sorin "Pantera" Tănăsie (31 de ani) a fost considerat întotdeauna un boxer talentat, o mare speranţă a boxului românesc. Campion mondial de juniori, medaliat cu bronz la CE de seniori, din 2002, Tănăsie a trecut în 2004 la profesionism. Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box, a văzut în el un pugilist capabil să ajungă în topul mondial al categoriei cocoş. Şi-a căpătat supranumele de "Pantera" pentru agilitatea de care dădea dovadă în ring, dar şi pentru că era extrem de fioros cu adversarii. În primele 14 partide a cunoscut 13 victorii, iar un meci s-a încheiat la egalitate.

A ajuns campion european al categoriei după ce pe 28 septembrie 2007, la Valencia, l-a învins la puncte pe spaniolul Karim Quibir Lopez. Peste doar trei luni însă şi-a pierdut centura de campion, cunoscînd prima ţi ultima sa înfrîngere la profesionism. A fost făcut KO de belgianul Carmelo Ballone. După aceea a mai boxat doar în două partide, în 2008 ambele cîştigate.

A fost la un moment-dat în discuţii cu Interbox, clubul canadian la care sînt legitimaţi Lucian Bute şi Adrian Diaconu, dar negocierile nu au ajuns la un numitor comun.

Pe cît de talentat a fost ca boxer, pe atît de capricios a fost ca om Tănăsie. În plus, a fost mereu o persoană certată cu legea. A fost amendat pentru că a creat scandal şi s-a bătut cu jandarmii la un meci al Universităţii Craiova, Tănăsie fiind unul dintre şefii galeriei oltene, apoi i s-a deschis dosar penal în 2007 pentru distrugerea maşinii unui craiovean,dar şi port ilegal de cuţit. Joi după-amiază însă a fost încarcerat pentru că pe numele său exista un mandat de închisoare pe doi ani pentru conducere sub influenţa alcoolului.

CITEŞTE AICI MAI MULTE DESPRE CAZUL TĂNĂSIE!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.