Nationala

Viitorul sună rău » ”Tricolorii mici” au obţinut doar un egal cu Kazahstan

Articol de Marius Tuhuţ  —  vineri, 03 iunie 2011

Alibec a ratat un penalty în repriza secundă, iar elevii lui Săndoi nu au reuşit să treacă de modesta naţională a kazacilor.


Dacă la precedenta campanie de calificare Emil Săndoi a preferat jucătorii din campionatul autohton, pentru preliminariile Campionatului European din 2013 selecţionerul Naţionalei Under 21 mizează şi pe stranieri. Portarul Dinu de la Espanol, Mladen de la As Roma, Stoian de la Pescara şi Alibec de la Inter au început titulari noua campanie de calificare la un turneu final.

La Mladen s-au simţit cel mai tare emoţiile. Stoperul "giallorosso" s-a bîlbîit la prima minge din propriul careu şi kazahul Lunin a trecut pe lîngă deschiderea scorului (2). Chiar dacă, de la marginea terenului, Emil Săndoi le-a explicat pe îndelete jucătorilor cum să atace, singurele ocazii ale noastre au venit din faze fixe. Mai întîi, Alibec a tras peste din lovitură liberă de la 25 de metri (18), după care fundaşul Muth a pus "capul" alături la centrarea lui Răduţ (25). Nici oaspeţii nu au fost mai productivi şi doar din întîmplare mingea lovită de acelaşi Lunin, din preajma punctului cu var, a căzut pe plasă (32).

Alibec a înălţat zmeul de la 11 metri
Partea secundă a început în aceeaşi notă de uşoară dominare a tricolorilor, dar fără faze de poartă. Am primit însă un penalty (53). Paul Anton a trimis o minge telefonată spre careul advers, Cosmin Matei i-a luat faţa unui fundaş kazac şi a fost busculat de portarul Otarbayev. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Alibec, defectuos, mult peste. Masaţi în propria jumătate, kazacii puteau da lovitura pe contraatac, dar Dinu s-a interpus, în doi timpi, la şutul lui Tagybergen de la marginea careului mare (61). Ratarea penalty-ului, dar şi egoismul de care a dat dovadă în final i-a atras lui Alibec antipatia publicului. Atacantul lui Inter a fost individualist în mai multe rînduri fiind huiduit copios din tribune. Dezamăgirea putea fi şi mai mare, dacă "catalanul" Dinu nu respingea cu piciorul şutul lui Prokopenko (88), scăpat singur spre poartă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.