Nationala

Presa bosniacă îşi pune la zid echipa naţională: "Ruşine fără precedent!"

România - Bosnia 3-0

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 04 iunie 2011

"Dezastru la Bucureşti. România a umilit Bosnia", a titrat cotidianul bosniac Dnevni Avaz după meciul România - Bosnia, scor 3-0, disputat vineri, în preliminariile Campionatului European din 2012.

"Bosnia s-a împiedicat în drumul spre Euro, pierzînd fără drept de apel, pe deplin meritat, la Bucureşti. România a avut ocazie după ocazie, în timp ce Bosnia a părut o echipă disperată. Jucătorii lui Susici au prins una dintre cele mai proaste partide in ultimii ani. Agonia s-a sfîrşit odată cu penaltiul apărat de Hasagici", a scris Dnevni Avaz.

"Ruşine fără precedent", a notat publicaţia San Dnevne Novine. "Înfrîngere meritată la Bucureşti, mai ales după ce s-a întîmplat în primele 45 de minute, când echipa Bosniei a jucat sub aşteptări, părînd ruptă în două. A fost catastrofă, iar România a arătat că leul rănit este cel mai periculos. Jucătorii lui Susici au înşelat aşteptările. Nimic. Zero".

Publicaţia Reprezentacija a scris despre "demolarea Bosniei la Bucureşti": "A fost probabil cel mai prost joc de la venirea lui Susici. Românii au dominat complet, iar soarta partidei n-a stat niciun moment în suspensie", informează Mediafax.

Presa bosniacă a acordat spaţii largi şi evenimentelor din tribune, condamnînd manifestările ultranaţionaliste ale suporterilor români.

"Provocări naţionaliste la Bucureşti", a titrat cotidianul Sport-Sport. "Pentru români, se pare că a fost mai mult decît un meci. Cu totul neaşteptat, suporterii români au decis să transforme jocul într-o
confruntare politică. După ce un banner în care se cerea eliberarea lui Ratko Mladici a fost dat jos, românii au continuat provocările, precum "Bosniacii n-au ţara lor", "Eliberaţi-l pe Mladici", sau "Ţiganii, ţiganii", scandări care au creat nervozitate în sectorul galeriei noastre", a scris Sport-Sport.

Cotidianul 24 Sata, care a notat că portarul Hasagici şi-a salvat echipa de la un scor şi mai ruşinos, a scris: "Provocări la adresa Bosniei. Fanii români au afişat un banner în care cereau eliberarea criminalului de război Mladici. Dat jos la cererea observatorului, bannerul a apărut iar la începutul reprizei secunde, fiind apoi permanent îndepărtat.

Reprezentativa de fotbal a României a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, selecţionata Bosniei-Herţegovina şi a obţinut a doua victorie în grupa D de calificare la Campionatul European din 2012.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.