Liga 1

Surdu va lucra iarăşi cu antrenorul sub mandatul căruia a avut cea mai bună evoluţie!

Răzvan Lucescu şi Romeo Surdu au colaborat şi la FC Braşov

Articol de Liviu Manolache  —  Saturday, 04 June 2011

Surdu a ales Rapidul, acolo unde, cel mai probabil va ajunge şi  Răzvan Lucescu! Cei doi sînt la a 3-a colaborare împreună la nivel de club în Liga 1.

După plecarea lui Lăcătuş  în iarna lui 2003 la Braşov a sosit Răzvan Lucescu, antrenorul ce i-a inspirat încredere totală încă de la început.  În returul ediţiei 2003/2004 a bifat 13 prezenţe, de 12 ori intrînd titular, timp în care a marcat de 7 ori.

A urmat mutarea la CFR, în Gruia el contabilizînd 51 de jocuri şi 16 goluri.  Transferul la Steaua din 2007 nu s-a dovedit a fi unul de bun augur, deoarece a dat în Ghencea de Lăcătuş, antrenor sub comanda căruia atît în 2007/2008, cît şi în 2010/2011 a înregistrat o performanţă greu de egalat pentru un atacant - nici un gol în campionat! Reîntors în vara lui 2008 la Braşov, a dat tot peste  selecţionerul de ieri al Naţionalei, acesta reuşind să-l readucă la nivelul arătat în trecut. A fost prezent pe teren în 21 de partide şi a înscris de 8 ori.

Tot sub comanda lui Lucescu jr a  debutat şi pentru reprezentativa României, în jocul de la Budapesta, Ungaria-România 0-1.

Jucător de moral
Declaraţie 12 iulie 2009: "Razvan e pricipalul artizan al renasterii mele. Stie ce joc, ce pot, a simtit la mine ca doresc sa joc incontinuu si asta m-a ajutat mult.Razvan e antrenorul care m-a marcat cel mai mult in cariera. De Lacatus nu vreau sa comentez!".

15 goluri a marcat Romeo Surdu sub conducerea lui Răzvan Lucescu în 34 de partide (30 titular). Alţi doi tehnicieni recunoscuţi pentru relaţia apropiată cu jucătorii şi-au pus amprenta pe evoluţiile vîrfului stelist: Dorinel Munteanu şi Cristian Bergodi. Cu primul a reuşit să puncteze de 10 ori pentru CFR, iar sub îndrumarea italianului a înscris opt goluri, şase pentru CFR şi două în mandatul acestuia la Steaua.

Este un jucător sensibil, dovadă fiind şi înţelegerea prezentată de GSP în noiembrie 2010 conform căreia pentru a nu-i afecta moralul, Gigi Becali  nu putea face referiri la adresa lui în declaraţiile de după meciuri, nici pozitive, nici negative.

Declaraţie Răzvan Lucescu referitoare la Surdu 02.07.2009: Surdu a avut poate şi o conjunctură favorabilă la Braşov pentru că a beneficiat de sprijinul conducerii şi al jucătorilor. E un jucător care se remarcă printr-o mare disponibilitate la efort, cu o viteză foarte bună"."Fiecare e diferit de celălalt. Sunt jucători care se simt bine cînd li se oferă încredere în calităţile lor. Unii cresc prin prezenţa pe teren.”

Romeo Surdu a bifat 203 meciuri în Liga 1 pentru trei formaţii: Braşov, CFR şi Steaua. A marcat 51 de goluri, 8 pentru gruparea roş-albastră.  23 de formaţii întîlnite în campionat au primit măcar un gol de la atacant, cele mai multe reuşindu-le acesta în poarta Craiovei – 6 goluri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.