EURO 2012

VIDEO Belarus a ţinut Franţa în şah cu rezervele

Martinovici (centru, în duel cu Rami) și Verhovțov (dreapta) au făcut un cuplu defensiv greu de străpuns y Foto: Reuters

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Trupa improvizată a lui Stange a rezistat liderului grupei şi se anunţă principala rivală a ”tricolorilor” la locul de baraj.


VEZI REZUMATUL PARTIDEI BELARUS - FRANŢA 1-1!

Belarus se agaţă de fiecare punct pentru a-şi menţine locul de baraj. Adversar greu de ucis pe orice teren, trupa lui Stange a mai pus o piedică Franţei, după ce-o bătuse la Paris în toamnă. N-a contat că a fost obligată să joace cu 8 rezerve, din cauza listei lungi de indisponibili. "I-am surprins atacînd din start şi am încercat să păstrăm un ritm ridicat. Am condus meritat, dar am fost egalaţi rapid. Am rezistat în faţa unui adversar formidabil", a explicat selecţionerul Belarus.

Ajutaţi de o echipă "slabă şi care a gîfîit, o copie de proastă calitate, în care Malouda a limitat pagubele", cum a titrat L'Equipe, egalii "tricolorilor" din septembrie au impresionat prin ambiţie şi spirit combativ. "Kalacev e simbolul unei formaţii fără talente, dar extrem de bătăioase. El a provocat autogolul lui Abidal şi s-a infiltrat între liniile franceze. Defensiva solidă a făcut restul".
Acelaşi L'Equipe avertizează că "după seara complet ratată de la Minsk, selecţionata lui Blanc ar trebui să-şi regăsească busola şi resortul potrivit şi să ia în serios deplasarea în România".

"Doar o victorie, marţi, cu Luxemburg ne va oferi valoarea reală a remizei cu Franţa. Ne luptăm pînă în ultima secundă pentru a ne califica la turneul final"
Bernd Stange, selecţioner Belarus

"Sînt dezamăgit de rezultat. N-am fost superiori unei echipe care s-a apărat bine şi ne-a lipsit viteza. Jucătorii mei au fost obosiţi, dar ei nu sînt maşini"
Laurent Blanc, selecţioner Franţa

1 echipă a reuşit să nu piardă contra Franţei dintre toate adversarele întîlnite de "cocoşi" în cel puţin două meciuri. Belarus a învins la Paris (1-0) şi a remizat la Minsk (1-1)

Autogol la revenire
Revenirea la "naţională" după operaţia de tumoare la ficat, suferită acum 11 săptămîni, n-a fost deloc fericită pentru Abidal. Fundaşul stînga l-a păcălit pe Lloris, deviind lovitura liberă bătută de Kalacev. Ultimul autogol francez fusese semnat de Escude, în egalul (1-1) cu România de pe 5 septembrie 2009.

Clasament:

1.Franta     6     4     1     1     9-2     7     13
2.Belarus     6     2     3     1     4-2     2     9
3.Romania     6     2     2     2     8-6     2     8
4.Albania     5     2     2     1     4-4     0     8
5.Bosnia     5     2     1     2     6-7     -1     7
6.Luxemburg     6     0     1     5     1-11     -10     1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.