Liga 1

A venit prima ofertă pentru Torje » 600.000 de euro din Serie A

În 2011, Torje a devenit om de bază în "naţională" Foto: Cristi Preda

Articol de Cătălin Gheorghiu   —  luni, 06 iunie 2011

Cesena îl vrea doar împrumut pe Gabi, cu opţiune de transfer definitiv pentru 4 milioane de euro

Lokomotiv Moscova, Hamburg, Wolfsburg, Lille sînt formaţiile care l-au monitorizat în ultima vreme pe Gabriel Torje şi de la care încă se aşteaptă propuneri consistente de transfer. Nici una dintre ele nu a făcut însă nici o ofertă scrisă pînă în acest moment. Doar vorbe şi promisiuni cu multe zerouri, dar nimic concret!



O singură scrisoare de intenţie a ajuns pe adresa clubului din Ştefan cel Mare pentru mijlocaşul de 21 de ani. De la Cesena, locul 15 în ediţia recent încheiată în Serie A, club ce doreşte să nu mai simtă emoţiile retrogradării în viitorul sezon. Propunerea e de opt ori mai mică decît îşi dorea conducerea: 600.000 de euro pentru un împrumut pe un an, cu opţiune de transfer definitiv vara viitoare!



Îl vor şi pe Alexe

Şefii ar fi de acord cu această variantă dacă nu va apărea în următoarele două săptămîni ceva mai interesant, însă le-au pus o condiţie italienilor: "Să rămînă la noi în preliminariile pentru Europa League! Gabi e un jucător determinant pentru Dinamo". Reprezentanţii Cesenei n-au reacţionat pozitiv, considerînd că Torje ar trebui să prindă pregătirea de vară la formaţia italiană încă de la început, pentru a se integra cît mai bine.



De ce s-ar mulţumi Dinamo cu o sumă atît de mică? "Există datorii mari la club şi doar din vînzări de fotbalişti se pot acoperi găurile", explică o sursă din cadrul clubului. Cesena mai urmăreşte un dinamovist, pe Marius Alexe, pe care îl doreşte în aceleaşi condiţii de transfer ca pe Torje. Pentru Alexe, fraţii Becali, cei care îl reprezintă, mai au şi alte variante.





2 driblinguri a reuşit Torje în partida cu Bosnia, cele mai multe din echipa României, alături de Sînmărtean. Gabi a bifat şi două şuturi pe poartă





Îl vor pînă în 2015

În condiţiile în care se va accepta oferta de împrumut pe un sezon de la Cesena, şefii intenţionează să se asigure că nu-l vor pierde gratis pe Torje în cazul în care italienii nu vor activa clauza de transfer definitiv. Asta deoarece internaţionalul dinamovist mai are doar un an şi jumătate contract cu gruparea din Ştefan cel Mare. Conducerea îşi doreşte o prelungire a acordului cu Gabi pînă în vara lui 2015, fapt ce ar implica şi o mărire a salariului, cifrat acum la 116.000 de dolari pe an.



Terim: "Ce jucător!"

La partida de vineri, dintre România şi Bosnia (3-0), a asistat şi Fatih Terim, noul antrenor al lui Galatasaray. Însoţit de cîţiva agenţi din Italia, dar şi de fraţii Victor şi Ioan Becali, tehnicianul de 57 de ani a fost încîntat de calităţile lui Gabriel Torje. "Ce jucător acest număr 11 al României!", a exclamat Terim către cei aflaţi în jurul său, după care şi-a luat date despre micuţul mijlocaş.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.