Campionate

Manual de pariat: Cum se aranjează un meci ;)

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 08 iunie 2011

Iată mecanismul prin care organizaţiile mafiote spală bani în fotbal, corupînd jucători şi mizînd sume mari pe piaţa asiatică. Totti şi Vieri apar şi ei în ”Calcioscommese”


Scandalul Calcioscomesse ia pe zi trece tot mai mare amploare. Metastazele cuprind fotbalul italian, mărturia de 7 ore făcută ieri de dentistul-parior Marco Pirani oferind noi piste. Gazzetta dello Sport a scris că numărul partidelor trucate ar fi ajuns la 30, iar procurorul Di Martino, care anchetează dosarul, "are senzaţia că blaturile nu s-au făcut între jucători ci chiar între cluburi".

Cotidianul roz a dezvăluit mecanismul prin care s-ar fi aranjat meciurile. Organizaţia criminală are în subordine grupul de informaticieni, grupul de corupători, grupul jucătorilor corupţi şi cel al finanţatorilor. Cei 5 paşi prin care acţionau sînt simpli, iar rezultatele au fost spectaculoase.

1. Organizaţia criminală alocă o sumă de investit: o parte din bani e folosită pentru a corupe jucătorii şi alta pentru pariurile propriu-zise. Toţi banii provin din afaceri ilicite.
2. Organizaţia criminală solicită informaţii grupului de informaticieni despre cele mai bune pariuri de pe piaţă.
3. Organizaţia criminală, prin intermediul grupului de corupători, acţionează direct şi intră în contact cu jucătorii pentru a truca meciurile, utilizînd bani şi metode coercitive.
4. Grupul finanţatorilor, care dispune deja de banii investiţi de reţeaua mafiotă, se ocupă de atragerea de noi fonduri pentru creşterea bugetului destinat pariurilor.
5. Grupul informatic e decisiv în alegerea timpului exact al punerii pariului (se mizează în timp real) în funcţie şi de informaţiile venite dinspre grupul de corupători.

Gazzetta dello Sport dă ca exemplu o partidă care e decisă după pauză, cînd se pariază live în ultimele 45 de minute tocmai pentru a profita de creşterea cotelor.

Aceeaşi sursă aduce în discuţie alte două nume de vedete implicate în scandal şi care apar în dezvăluirile lui Pirani. E vorba despre Bobo Vieri, fostul atacant italian, "care ştia de over-ul de la Inter - Lecce", dar şi despre Francesco Totti, pomenit drept "căpitanul giallorosso care era la curent cu faptul că se vor marca multe goluri la meciul cu Fiorentina".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.