Handbal

Băieţii lui Stîngă nu au reuşit să învingă vicecampioana Europei. Trădaţi de final!

Şimicu a marcat de 4 ori în poarta Croaţiei

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 08 iunie 2011

România a jucat excelent 52 de minute în faţa vicecampioanei Europei, dar a clacat în ultimele minute.


România a făcut o primă repriză excelentă la Drobeta Turnu Severin, contra vicecampioanei Europei, Croaţia, în penultimul meci din grupa a doua de calificare la Euro 2012.

Fără şanse la calificare, fără nici un punct în cont, selecţionerul Vasile Stîngă şi-a permis să încerce noi jucători, mai tineri, ca să-i rodeze în perspectiva viitoarelor dispute. Şimicu, Ghiţă, Busecan, Fenici, Stan, dar şi "bătrînii" Pralea, Ghionea, Novanc s-au luat la trîntă cu mult mai titraţii Duvnjak, Cupici, Strlek, Kopljar. Croaţia a trecut repede la conducere, a avut 10-8 în minutul 18, dar "tricolorii" au revenit în joc şi au marcat de cinci ori consecutiv. La pauză s-a intrat însă la egalitate, 14-14.

Şi în partea a doua românii s-au ţinut scai de croaţi. Elevii lui Goluza s-au distanţat la trei lungimi, 16-19, dar imediat "tricolorii" au egalat. Pînă în minutul 52, România a fost egala echipei obişnuite cu podiumurile marilor competiţii. Au fost de ajuns însă cîteva greşeli copilăreşti, speculate imediat de adversari.

Croaţii s-au distanţat la 27-23 şi pînă la final românii nu au mai reuşit să revină, suferind a cincea înfrîngere consecutivă în calificările pentru Euro 2012.

Clasament grupa 2
1. Croaţia 10p
2. Spania 4p
3. Lituania 4p
4. România 0p
Ultimul meci: Spania-România (12 iunie)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.