Ciclism

Turul României a fost cucerit de un rutier român! » Pedalează bine acasă

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Andrei Nechita a cîştigat Mica Buclă după 3 ani în care românii nu s-au mai apropiat de trofeu.

După ce a debutat la Constanţa, a străbătut Moldova pînă la Botoşani, a ajuns în Ardeal, prin Tg. Mureş şi Sibiu, şi a traversat munţii prin Transfăgărăşan, Turul României s-a încheiat ieri, la câmpie, la Bucureşti unde a fost încununat în câştigător Andrei Nechita.

Component al echipei naţionale a României, Nechita a adus trofeul acasă după o pauză de trei ani în care au urcat pe podium rutieri bulgari, ruşi şi unguri. Victoria românului este cu atît mai valoroasă cu cît ediţia din acest an a măsurat şi cel mai lung traseu din ultimii zece ani, 1.354 kilometri, cu 200 de kilometri mai mult decît în 2010.

În clasamentul general final, Nechita a fost urmat de grecul Ioannis Tamouridis (Tableware) şi de italianul Angelo Ciccone (San Marco Concrete). Ultima etapă a turului, a 9-a, desfăşurată ieri între localităţile Săcele (judeţul Braşov) şi Bucureşti, pe distanţa de 168 de kilometri, a fost cîştigată de italianul Fabio Masotti, de la echipa San Marco Concrete, în 3h:21,15.

Pe locul doi s-a clasat ungurul Krisztian Lovvassy (Ora Hotels Carrera), iar pe trei a sosit Ioannis Tamouridis, ambii cronometraţi cu acelaşi timp ca învingătorul.

Pe lîngă tricoul galben, Nechita a primit şi tricoul albastru (pentru românul cel mai bine clasat). Tricoul verde, al căţărătorilor, a fost cîştigat de bulgarul Vladimir Koev (Konya Torku, Turcia), iar cel roşu, al sprinterilor, i-a revenit grecului Ioannis Tamouridis, care şi-a adjudecat şi tricoul alb, pentru cel mai combativ ciclist.

Tricoul alb, oferit de COSR pentru cel mai bun tînăr român a fost, în final, cîştigat de "tricolorul" Alexandru Grădinaru. La ediţia din 2011au luat startul 67 de ciclişti, de la 12 echipe, iar la linia de sosire au ajuns doar 47.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.