Nationala

Culisele refuzului lui Hagi! » ”E haos mare la lot”

Sandu caută în continuare un antrenor pentru naţională

Articol de Viorel Tudorache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Chiar dacă Mircea Sandu era dispus să-i dea echipa din toamnă, acceptînd ca Iordănescu să fie interimar pînă la finalul preliminariilor, ”Regele” a zis ”pas” speriat de situaţia critică a "naţionalei".

Mircea Sandu a încercat pînă în ultima clipă să-l convingă pe Gică Hagi să preia "naţionala". Preşedintele FRF îi acceptase toate condiţiile, dar cu toate astea "Regele" i-a refuzat categoric oferta. "Naşu'" a sosit ieri dimineaţă la Casa Fotbalului, la ora 10:30, ştiind încă de duminică faptul că Hagi nu mai este la fel de entuziasmat să îmbrace treningul de selecţioner.

"A pierdut o şansă importantă"

La 11:40, în timp ce ofiţerul de presă Paul Zaharia anunţa că Mircea Sandu va susţine o conferinţă la 13:30, şeful Federaţiei a plecat în trombă spre oraş. S-a întîlnit cu Anghel Iordănescu, cel căruia în propusese funcţia de director tehnic, pentru a găsi împreună o soluţie prin care să-l determine pe Hagi să spună "Da".

Sandu s-a întors însă descumpănit la Federaţie. "Hagi n-a acceptat să preia «naţionala», chiar dacă Iordănescu era dispus să fie interimar pînă la finalul preliminariilor, cu un colectiv tehnic propus de Gică. Nu ştiu de ce n-a mai vrut să vină nici din toamnă, cînd îi dădeam echipa de la zero. N-am înţeles nimic! Nu i-aş fi reproşat ratarea calificării la Euro 2012 sau la Mondialul din 2014. Obiectivul era Euro 2016. Poate data viitoare, dar cred că Gică a pierdut o şansă importantă. Barajul cu Slovenia încă îl marchează", a explicat Mircea Sandu eşecul tratativelor cu Hagi.

"L-a speriat şi urna a patra"

Oamenii din jurul său au lansat următoarea ipoteză: "Pe cît de entuziast a fost la început, cînd i s-a propus postul de selecţioner, pe atît de nehotărît a devenit după ce a analizat aprofundat situaţia. A ajuns la concluzia că e riscant să preia acum «naţionala», care se află într-un moment extrem de delicat. E haos mare în cadrul lotului. Sînt jucători care nu mai vor să vină, am căzut şi în urna a patra valorică şi vom avea o grupă foarte grea pentru Mondialul din 2014".

Oficial: "N-am gîndit cu sufletul"

Hagi a explicat într-un comunicat de presă că nu va mai prelua nici o echipă din mers. "Îi mulţumesc domnului preşedinte Mircea Sandu pentru propunerea de antrena echipa naţională. Pentru mine, «naţionala» va reprezenta întotdeauna ceva special şi aparte în sufletul meu, dar nu vreau să gîndesc doar cu sufletul şi cu inima...Doresc să vă anunţ, încă o dată, că decizia mea fermă este aceea de a nu mai prelua nici o echipă implicată deja într-o campanie pentru un obiectiv clar, chiar dacă este vorba despre echipa naţională. Eu am rămas ferm asupra deciziei pe care v-am comunicat-o şi verbal săptămîna trecută. Cu aceeaşi stimă şi acelaşi respect pentru toţi iubitorii fotbalului, Gheorghe Hagi".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.