Altele

Morariu: Statul pierde 150 de milioane de euro din pariuri

Octavian Morariu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 15 iunie 2011

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, miercuri, la o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului, că statul pierde 100-150 de milioane de euro din neimpozitarea pariurilor sportive, sumă de care sportul ar avea nevoie pentru a nu mai solicita bani de la bugetul de stat.

"O sursă mare de finanţare ar însemna tot ceea ce înseamnă loterie şi pariuri sportive. Peste tot există un parteneriat cu loteriile naţionale stabilit prin lege. Noi nu avem un sistem de impozitare a jocurilor pe internet. Românii joacă anual trei miliarde de euro pe an la jocurile de noroc şi pariuri, iar statul român pierde 100-150 de milioane de euro anual din impozite. Nu am mai cere bani de la buget dacă ne-ar da nouă suma asta. Cu suma asta şi cu loteria supravieţuim, ar putea crea un suport financiar pentru sport, dar pentru asta ne trebuie o strategie pe termen lung", a declarat Morariu.

Şeful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român consideră că sportul ar putea atrage investiţii private, dar nu există cadrul legislativ necesar. "Subfinanţarea la toate nivelurile e un subiect care ne apasă şi riscă să mărească decalajul dintre noi şi celelalte ţări. Trebuie să vedem ce facem ca sportul să nu mai depindă de cei 0,1 la sută din PIB de la buget. Ne trebuie un cadru legislativ care să ne permită investiţia privată în sport. Noi putem să luăm bani de pe piaţă, spre deosebire de educaţie spre exemplu, care are nevoie de finanţare de la buget, dar avem nevoie de cadrul legal pentru a putea face lucrul ăsta. Avem oameni capabili să realizeze lucrul acesta", a mai spus Morariu.

Octavian Morariu, preşedinţi de federaţii, printre care s-au numărat Mircea Sandu, Rudel Obreja, Ruxandra Dragomir, Cristian Gaţu, Adrian Stoica, Carmen Tocală şi Alin Petrache, precum şi antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată de Uniunea Social Liberală (USL), la Palatul Parlamentului, intitulată "Sportul românesc: scurtul drum de la performanţă la faliment", anunţă mediafax.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.