Campionate

Pedepse drastice pentru "trişori" » Jucătorii care iau intenţionat "galben" vor fi suspendaţi două etape

Iniesta a fost suspectat că a primit deliberat un cartonaş galben în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, cu Şahtior Doneţk

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 17 iunie 2011

Comisia de Disciplină a UEFA va acorda o suspendare de două meciuri în cazul jucătorilor care primesc în mod deliberat un cartonaş galben în timpul unui meci, a anunţat secretarul general al forului european, Gianni Infantino.

"De obicei, un astfel de comportament este sancţionat cu o amendă, dar acum va exista un meci suspendare în plus faţă de suspendarea de o partidă care vine automat în cazul cumulului de cartonaşe galbene", a spus Infantino.

Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Vasile Avram, a explicat cum va fi aplicat noul regulament:

"Nu e problema Comisiei Centrale, ci a comisiilor de disciplină din cadrul asociaţiilor naţionale. Comisiile respective analizează în baza rapoartelor întocmite de arbitrii şi de observatori. În fiecare raport există o rubrică în care oficialii trebuie să motiveze sancţiunile disciplinare, să explice dacă jucătorii au căutat sau nu cartonaşul. Probele video nu se iau în calcul în acest caz, ci doar pentru acte violente neobservate de arbitrii"

În sezonul 2010/2011, Andres Iniesta (FC Barcelona) a fost suspectat că a primit deliberat un cartonaş galben în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, cu echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, scor 5-1. Cartonaşul galben primit l-a privat pe Iniesta de participarea la returul cu Şahtior, dar i-a permis să joace apoi în semifinale. În acest caz, UEFA a deschis o procedură disciplinară, dar nu a decis nicio sancţiune.

Într-o situaţie similară, UEFA a amendat cu 60.000 de euro clubul Villarreal şi cu 20.000 de euro pe jucătorii Nilmar şi Santiago Cazorla, pentru cartonaşele galbene primite de aceştia pe finalul meciului cu Twente, scor 5-1, din prima manşă a sferturilor Ligii Europa. Suspendaţi pentru retur, cei doi au putut apoi să joace în semifinale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.