Rugby

România a pierdut şi cu Argentina » Fără suflu

Articol de Andreea Moldoveanu, Mihaela Simion  —  duminică, 19 iunie 2011

”Stejarii” au fost învinşi de Argentina Jaguars şi au ratat şansa de a încheia pe podium.


Ultima partidă de la cea de-a şasea ediţie a IRB Nations Cup a început cu un moment de reculegere în memoria tînărului de 17 ani, componentul "naţionalei" U 17 de rugby, Adrian Rădăcină, care a decedat ieri. Vizibil marcaţi de această tragedie, "stejarii", care au purtat banderole negre pe umăr, au început slab partida cu Argentina Jaguars. Deşi au fost încurajaţi de un stadion întreg, elevii lui Romeo Gontineac nu au înscris decît şase puncte prin Calafeteanu, în timp ce argentinienii au profitat de fiecare greşeală din apărarea noastră şi au marcat 16 puncte.

În cea de-a doua repriză, "tricolorii" au intrat mai motivaţi pe teren şi au încercat să întoarcă soarta partidei în favoarea lor,însă lucrurile nu au descurs aşa cum şi-au dorit. Cu excepţia fazei în care Toniţa a marcat un eseu, restul jocului a curs într-o singură direcţie, în careul românilor. Nici indicaţiile de pe margine, nici sprijinul publicului, nici mascota "Stejărel" nu au reuşit să le mai dea puterea necesară "tricolorilor" pentru a reveni în meci. Argentinienii au profitat de greşelile repetate din apărare şi de nesiguranţa din atac şi au înscris trei eseuri. Astfel, România a încheiat turneul IRB Nations Cup cu o victorie şi două înfrîngeri, bilanţ cu care s-au clasat pe locul cinci, în faţa Portugaliei.

Susţinuţi de juniori
Chiar dacă au trecut printr-un moment tragic după moartea colegului lor, Adrian Rădăcină, componenţii echipei naţionale Under 17 s-au aflat în tribunele stadionului "Arcul de Triumf" pentru a-i încuraja pe "stejari" la partida cu Argentina Jaguars. Aceştia se află în pregătire pentru turneul "Black Sea Cup" care se desfăşoară la Bucureşti şi va începe marţi, 21 iunie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.