Liga 1

Chivorchian: ”Nu e nici un favor, era dreptul nostru să atacăm la TAS”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preşedintele Timişoarei se miră cum Mircea Sandu a intervenit pentru a anula votul iniţial din Comitetul Executiv, prin care Poli recăpăta drept de joc în Liga I şi se renunţa la licenţierea internă timp de trei ani


- Domnule Chivorchian, Timişoara va apela la TAS în problema licenţei interne, dar are Tribunalul de Sport atribuţii în acest domeniu?

- Haideţi să o luăm de la început! Cu ceva timp în urmă, Viorel Duru anunţa că hotărîrile interne pe probleme de licenţiere nu pot fi atacate în Elveţia. Cînd de la UEFA a venit însă o adresă prin care se explica faptul că orice parte nemulţumită are dreptul de a se adresa la TAS, federaţia a realizat greşeala. Dacă nu oferea şansa acestei căi de atac, exista pur şi simplu riscul dezafilierii FRF!

"Ne-am adresat dinainte la TAS"
- Poli a apucat deja să se adreseze instanţei din Elveţia?
- Da, înaintea deciziei Comitetului Executiv de a legaliza dreptul oricărei formaţii de a merge la TAS şi pe licenţiere. Mircea Sandu, prin atribuţiile sale, ne eliberase deja un document prin care ne recunoştea acest drept, iar Comitetul Executiv n-a făcut decît să îndrepte un cadru legislativ strîmb. De aceea aş vrea să se înţeleagă clar că nu ni s-a făcut nici un fel de favor prin acest demers.

- Ce s-a întîmplat însă cu votul iniţial din Comitetul Executiv de a renunţa la licenţierea internă pentru următorii trei ani, decizie anulată după intervenţia lui Mircea Sandu?
- Interpretaţi cum vreţi! Cum se poate vota în plen într-un fel şi apoi se stabileşte altceva după ce unii au plecat, iar alţii au fost readuşi în sală de pe la masă?! E doar întrebare!

"Dacă vom avea o decizie favorabilă de la TAS pînă în 10 iulie, putem participa încă în cupele europene. Mi-ar părea rău pentru Mediaş, căreia i s-ar întrerupe nişte vise, dar din consultările cu UEFA am înţeles că aşa stau lucrurile"
Gheorghe Chivorchian, preşedinte Poli Timişoara

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.