Liga 1

Cluburile din Liga 1 mai transferă doar chilipiruri » Steaua a acaparat top 5 transferuri scumpe

Gigi Becali

Articol de Cristian Voinea  —  marţi, 21 iunie 2011

Patronii din Liga 1 au rămas fără bani. Cei mai mulţi jucători care s-au transferat în această vară în Liga 1 au făcut-o gratis, singura plată pe care au efectuat-o cluburile fiind să plătească salariile acestora

 

În ciuda pretenţiilor ridicate şi a faptului că mai multe formaţii rîvnesc la titlul de campion, şefii echipelor nu se îngrămădesc să arunce cu banii pe jucători. Singurul patron care a băgat mîna mai adînc în buzunar în această vară fiind Gigi Becali, cheltuind aproximativ 3.5 milioane de euro pe jucătorii aduşi în această "fereastră" de transferuri. Stelistul a fost secondat de finanţatorul lui  U Cluj, Florian Walter, care a scos din conturile clubului 800.000 de euro pentru trei jucători de la Bistriţa: Achim, Szukala şi Băjenaru, ultimul fiind folosit ca monedă de schimb în transferul lui Laurenţiu Marinescu. "Şepcile roşii" îl mai au în vizor şi pe Costin Lazăr, al cărui contract cu Rapid expiră la sfîrşitul acestei luni.

CFR şi Rapid au luat gratis, Dinamo a stat
Dacă în alte sezoane cheltuiau sume importante pentru a aduce jucători, şefii CFR-ului au preferat în această vară să îi caute pe cei liberi de contract. Astfel, Lionn, Sougou, Renan, Ronny, Camora şi Weldon au fost gratis, dar primele lor de instalare s-au ridicat la aproximativ 900.000 de euro. Aceeaşi tactică a adoptat-o şi Rapid, care a adus opt jucători noi, din postura de jucători liberi, sub comanda lui Răzvan Lucescu. Dinamo a fost mai mult măcinată de problemele interne, iar fotbaliştii care au rămas la echipă se plîng că nu şi-au mai primit banii de cîteva luni.

Cele mai scumpe cinci transferuri din această vară:
1. Mihai Costea (de la Craiova la Steaua) - 1.4 milioane euro
2. Gabi Matei (de la Pandurii la Steaua) - 675.000 euro
3. Andrei Prepeliţă (de la Craiova la Steaua) - 600.000 euro
4. Raul Rusescu (de la Unirea la Steaua) - 200.000 euro
5. Dorinel Popa (de la Brăneşti la Steaua) - 200.000 euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.