Liga 2

Craiova dă piept cu fanii în liga a III-a! Ghecon Lăpuşata şi Damila Măciuca o aşteaptă pe Ştiinţa :D

+3 Foto
Damila Măciuca a promovat în liga a treia

Articol de Gabi Cîrjaliu, Cristian Voinea  —  marţi, 21 iunie 2011

Retrogradarea Craiovei în liga a treia va face ca mai mulţi fani ai echipei să aibă ocazia să joace împotriva formaţiei de suflet

Universitatea Craiova nu a primit licenţa pentru liga a doua şi va evolua sezonul viitor în eşalonul al treilea alături de echipe precum Ghecon Lăpuşata şi nou-promovata Damila Măciuca. Juveţii se bucură de o simpatie uriaşă în judeţul Vîlcea de unde sînt aceste echipe, iar mai mulţi jucători sau conducători ai acestor cluburi sînt fani înfocaţi ai "albaştrilor".

Fan club Ştiinţa în Lăpuşata
Şeful de post al Poliţiei din Comuna Lăpuşata, Viorel Zamfirache, zice că s-a născut cu spiritul Universităţii în sînge şi vrea să facă un fan club al Craiovei în localitate. "Cînd m-am născut, prima oara am strigat Forţa Craiova, nu mama", spune acesta cu mîndrie. Acesta continuă şi explică de unde a moştenit dragostea pentru echipa care făcea furori în anii 80. "La mine în casă se vorbea doar de Craiova. Toate rudele mele ţin cu Universitatea, iar cînd jucau băieţii, era sărbătoare mare".

Poliţistul povesteşte şi cum i-a venit ideea de a înfiinţa fan-clubul juveţilor la Lăpuşata: "Sîntem o mînă de băieţi care ne strîngem la fiecare meci şi facem tămbălău mare. Trăim fiecare secundă, iar supărarea e imensă cînd pierdem".

"Craiova nu bate la Măciuca"
În cealaltă parte a judeţului Vîlcea, la Măciuca, echipa încă sărbătoreşte promovarea în liga a III-a. Patronul clubului, Dan Niţu, este cunoscut ca un fan înfocat al Ştiinţei, dar nu concepe ca echipa pe care o conduce să piardă în faţa formaţiei lui Mititelu. "Nu pot să spun că mă bucur că vom juca împotriva lor. Ţin cu ei de cînd eram mic şi acum avem ocazia să ne duelăm direct. Pot să le transmit de acum că la Măciuca vor lua bătaie rău şi pe Ion Oblemenco scoatem un egal", a spus patronul Dan Niţu.

54 de ani au trecut de la ultima participare a Craiovei în eşalonul al treilea. La finalul ediţiei '57 - '58, Craiova a promovat în Liga a 2-a

400 de persoane intră pe stadionul din Berbeşti, acolo unde Ghecon Lăpuşata dispută meciurile de pe teren propriu.

800 de RON este salariul maxim de la Damila Măciuca, iar jucătorii evoluează pe prime de 50 sau 100 de RON.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.