Liga 1

EXCLUSIV » Aşa arată noul tricou al Stelei: ORBITOR

Steaua, istoria tricourilor

Articol de Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nike va pune la dispoziţia trupei din Ghencea un echipament de joc unicat în Europa, cu spatele complet de culoare roşie şi pe faţă cu dungi subţiri albastre şi trei "V"-uri în valuri.


Steaua nu se va schimbă doar la nivel de antrenor şi primul "11" pentru campionatul viitor. Clubul a decis deja să modifice şi echipamentul de bază, cel care va fi purtat de elevii lui Ronny Levy la meciurile de pe teren propriu, indiferent că e vorba despre Liga 1 sau Europa League.

Se va renunţa la tricourile în care Cristi Tănase şi ceilalţi stelişti au evoluat începînd din vara lui 2009, cele în dungi groase verticale şi, în colaborare cu sponsorul tehnic, Nike, s-a ales un alt model. Firma americană de echipament sportiv va pune la dispoziţia Stelei un tricou cu un design revoluţionar, nemaiîntîlnit pînă acum la nici o altă echipă importantă din fotbalul european.

Tricoul va fi cu spatele complet roşu, la fel ca şi mînecile. Faţa, care va avea un fundal roşu, va conţine linii verticale, mai subţiri în partea superioară şi mai groase în partea inferioară, dungi de culoare albastră. Din aşezarea şi design-ul dungilor se formează trei "V"-uri, aşezate în valuri. Chiar pe site-ul oficial al firmei Nike, caracterizarea tricourilor în care va juca Steaua sună în felul următor: "Forma şi grafica dungilor de pe faţa tricoului dau ca rezultat un design orbitor".

Dacă tricoul va fi neschimbat la meciurile de acasă, în schimb, şorturile şi jambierele sînt de două culori şi ele pot fi purtate alternativ. Un model e complet roşu, iar celălalt e complet albastru.

Caracteristicile noilor tricouri
- poartă denumirea de Nike Precision Game Jersey
- tricourile sînt dri-FIT, adică sînt mulate pe corpul fotbalistului
- realizate exclusiv dintr-un panou de mesh, care asigură o ventilaţie perfectă a corpului
- elimină transpiraţia de pe corp în timp-record
- este mult mai uşor decît celelalte tricouri realizate de Nike şi purtate pînă acum de Steaua

Fabregas e imaginea tricoului
Tocmai pentru că este un model revoluţionar în care Nike a investit foarte mulţi bani şi dar şi tehnologie, firma americană a apelat la un campion mondial şi european pentru a reprezenta imaginea modelului. Cesc Fabregas, mijlocaşul lui Arsenal, dar care a triumfat cu Spania la CE din 2008 şi la CM din 2010, a fost convins de Nike să promoveze acest model de tricou.


150 de euro e amenda stipulată în Regulamentul de Ordine Interioară al clubului Steaua dacă vreun jucător schimbă tricoul cu adversarii după meci sau îl oferă cadou fanilor fără acordul conducerii

Doar cu Adidas şi Nike de 35 de ani
Începînd din 1976, Steaua a semnat un parteneriat cu firma Adidas, care a oferit echipamentul de joc timp de 26 de ani consecutiv. Pe 1 iunie 2002, în ultima etapă a campionatului 2001-2002, în meciul Astra - Steaua 1-1, Steaua evolua pentru ultima dată într-un echipament Adidas. Din 2002-2003 s-a semnat un contract cu Nike, care e în vigoare şi azi.

Cine a îmbrăcat Steaua începînd din 1976
1976-2002 Adidas
2002-2011 Nike

2014 este anul în care expiră actualul contract dintre Seaua şi firma Nike

Tricourilei Barcelonei sînt din sticle de plastic
Începînd din actualul sezon, Nike va folosi pentru confecţionarea tricourilor de joc ale Barcelonei o metodă ultramodernă. Astfel, echipamentul purtat de Mess, Xavi, Iniesta sau Villa va fi făcut din sticle de plastic reciclabile. Pentru un tricou vor fi folosite 13 sticle, iar Barcelona şi Nike speră ca prin această metodă să fie reciclate circa 2 milioane de sticle într-un an.

Tătăruşanu: verde acasă, negru afară
Nu numai tricourile jucătorilor de cîmp se modifică, ci şi ale portarilor Stelei. Echipamentul pe care Tătăruşanu îl va purta la jocurile de pe teren propriu va fi verde complet, doar cu anumite inserţii sub braţe. Cel de deplasare va fi complet negru, la fel, cu inserţii sub mîini.

Supercupa o vor juca în galben
Steaua nu va inaugura noul echipament în primul meci oficial, Supercupa cu Oţelul, programată la Piatra Neamţ, pe 17 iulie. În această partidă, Tănase şi compania vor îmbrăca tricourile pentru deplasare, cele de culoare galbenă, cu două benzi roş-albastre pe mîneci. Apoi, înaintea startului campionatului, Steaua şi Nike vor prezenta oficial noile tricouri de joc de pe teren propriu.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.