Box

Leonard Doroftei: "Mendy ştie box pînă ajunge lîngă ring" :)

Leonard Doroftei si Lucian Bute

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 21 June 2011

"Vaştag este Dumnezeul boxului românesc", aşa a început Leonard Doroftei să spună povestea boxului din punctul de vedere al unui campion la emisiunea lui Gabi Safta de la Radio GSP.

Relaxat şi cu zîmbetul pe buze, "Moşul" a istorisit cum a decurs cariera lui la Interbox, clubul canadian la care este legitimat şi campionul IBF, Lucian Bute.

"Am avut numai adversari puternici. Primele două, trei zile după meciuri nu mai vedeam nimic. Abia în a treia zi zăream ceva", îşi aminteşte rîzînd Leonard Doroftei. Şi continuă: "Nu am cui să mulţumesc pentru performanţele mele. Am obţinut totul cu aceşti doi pumnii (şi îi arată cu mîndrie). Singura fiinţă care a fost alături de mine şi cînd am fost pe culmile gloriei şi după ce nu am mai intrat în ring a fost soţia mea. Ei îi datorez ceea ce am ajuns".

După glorie a urmat şi căderea. O pantă abruptă pe care a coborît-o rapid
"Totul s-a rupt atunci cînd psihologul meu personal i-a dezvăluit secrete din şedinţele noastre antrenorului Stephan Larouche. Atunci am simţit că nu mai pot continua acolo", a spus Doroftei cu o durere uşor de remarcat. 

În ceea ce priveşte rivalitatea din Leonard Doroftei şi Lucian Bute, "Moşul" a explicat fără să ezite
"Eu nu am nimic de împărţit cu Bute. Fiecare are drumul lui. Eu am avut unul mai greu, el are unul mai uşor. Totul a pornit de la simplul fapt că am fost sincer şi am spus ce gîndesc, fără să iau în considerare că se poate interpreta greşit. Am spus că pentru a ajunge să boxeze în America, lui Bute îi trebuie adversari mai puternici".

Doroftei va fi prezent la gala care va avea loc pe 9 iulie, la Romexpo şi care va avea ca main event meciul pentru centura mondiala IBF, cel dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy.
"Mendy este bun pînă ajunge lîngă ring", a spus Doroftei rîzînd în hohote. "Un meci cu Kelly Pavlik este cel care îl poate propulsa pe Bute în boxul din America. Este doar prima treaptă", a mai spus Doroftei la Radio GSP.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.