Nationala

Remember » Au trecut 13 ani de la ultima victorie a României la Mondiale: 2-1 cu Anglia!

+8 Foto
Romania - Anglia 2-1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 22 iunie 2011

Astăzi se împlinesc nu mai puţin de 13 ani de cînd naţionala României a cîştigat ultimul meci la un Campionat Mondial. Se întîmpla în Franţa, la Coupe Du Monde, pe 22 iunie 1998.

Meciul a avut loc la Toulouse, pe stadionul "Municipal", iar arbitru a fost francezul Marc Batta. Partida a fost urmărită de la faţa locului de 33.500 de spectatori.

România deschidea scorul imediat după pauză, în minutul 46, prin Viorel Moldovan. Atacantul nostru l-a depăşit pe Tony Adams în apropierea careului mic şi a fructificat centrarea excelentă a lui Hagi.

Owen a adus egalarea pentru englezi pe final de meci, în minutul 80, dar meciul era departe de a se fi încheiat. La ultima fază a meciului, Dan Petrescu a scăpat în careu, surprinzînd întreaga apărare engleză, iar fundaşul lui Chelsea a trimis balonul în poartă printre picioarele lui David Seaman, aducînd astfel victoria României.

ROMÂNIA - ANGLIA 2-1
Au marcat: Moldovan (46), Petrescu (90) / Owen (80)
România: Stelea - Petrescu, Filipescu, Gh. Popescu, Ciobotariu - D. Munteanu, Hagi, Gîlcă, G. Popescu - V. Moldovan, Ad. Ilie. Au mai intrat: Marinescu, Lăcătuş, Stîngă.

Anglia: Seaman - G. Neville, Adams, Campbell, Le Saux - Anderton, Batty, Ince, Scholes - Sheringham, Shearer. Au mai intrat: Beckham, Owen.

România reuşea atunci să iasă din faza grupelor, după 1-0 cu Colubmia, 2-1 cu Anglia şi 1-1 cu Tunisia, dar drumul "tricolorilor" către fazele finale a fost curmat de Croaţia, care ne-a bătut în optimi cu 1-0. Golul a fost marcat de Davor Şuker, din penalty.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.