Diverse

Nu a fost trucaj » Momentul în care a fost făcută "fotografia anului"

Cei doi tineri, suprinşi în mijlocul intervenţiei în forţă a poliţiştilor

Articol de Iulian Focşăneanu  —  vineri, 24 iunie 2011

Partida dintre Vancouver Canucks şi Boston Bruins, din finala Cupei Stanley la hochei, s-a încheiat cu lupte pe străzi între suporterii nervoşi ai echipei învinse şi poliţişti, dar a lăsat în urmă şi o imagine care a făcut înconjurul lumii.

Mii de fani, aproximativ 70.000, s-au adunat în centrul oraşului pentru a urmări pe ecrane uriaşe ultimul meci al finalei NHL. Pe măsură ce Bergeron şi Marchand înscriau goluri, nervozitatea fanilor creştea. Totul a început cu aruncatul sticlelor în ecrane. Apoi nebunia s-a dezlănţuit. Poliţia a încercat să oprească furia, dar fanii au fost prea hotărîţi să-şi verse amarul.

În tot acel calvar, un fotograf de la Getty a reuşit să "prindă" un cadru extraordinar. Printre bastoane, cioburi şi maşini incendiate, doi tineri au fost surprinşi într-un moment care iniţial s-a crezut a fi de tandreţe dar s-a dovedit a fi unul extrem de neplăcut. Australianul Scott Jones încerca să o calmeze pe prietena acestuia, Alex Thomas, lovită în urma intervenţiei în forţă a poliţiştilor.

Imaginea cu cei doi s-a crezut, iniţial, a fi trucată, dar imaginile de mai jos demonstrează contrariul. Urmăreşte momentul în care specialiştii consideră că a fost făcută "fotografia anului".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.