Liga 1

Daniel Pancu: "Vreau fotbal, m-am săturat de înot şi atletism"

Pancu, 34 de ani în august, e liderul vestiarului rapidist

Articol de Cătălin Popescu  —  sâmbătă, 25 iunie 2011

Daniel Pancu (33 de ani) spune că abia aşteaptă să se refacă pentru a putea juca din nou

- Pancone, nu te-ai săturat de cantonamente?
- De ce? Asta e viaţa noastră, a fotbaliştilor, sîntem obişnuiţi. Şi să vă mai spun o chestie, la 28 de ani mă simţeam mai bătrîn decît acum. Atunci aveam nişte probleme cu spatele de care am scăpat cu greu.

- Cînd vei putea juca iar? Cum merge recuperarea?
- Nu ştiu ce să spun. Am ceva probleme musculare. Vineri seara m-am pregătit pentru prima oară pe teren. Mă săturasem de atîta înot şi atletism, doar asta am făcut în ultima vreme. Oricum, sînt şanse mici să pot evolua în vreun amical acum, în Austria.

- Ce zici de noul Rapid?
- Cred că au fost cîteva schimbări benefice, acum să vedem ce vom realiza. Eu cred că pentru a face performanţă avem nevoie de unitate. În momentul în care patronul, preşedintele, stafful tehnic, jucătorii şi suporterii trag la aceeaşi căruţă putem fi invincibili.

"Adversarii vor să ne adoarmă"

- Lumea vă consideră favoriţi la titlu.
- Vor să ne adoarmă, nu e deloc aşa. Sînt mai multe echipe care se bat pentru primul loc, campionatul va fi la fel de echilibrat ca în ultimii ani. Sînt sigur că iar va apărea o formaţie din provincie care va emite pretenţii. Nu pot să spun care va fi aceea, dar clar va fi iar o formaţie care să surprindă, să termine pe podium. Nu ştiu dacă Oţelul va izbuti să facă faţă şi în Ligă Campionilor, şi în întrecerea internă.

- Mutu a ajuns la Cesena, ai vreun sfat pentru el, în 1999 te-ai transferat şi tu acolo.
- N-am ce sfaturi să-i dau. Pentru mine a fost o perioadă frumoasă, cei de acolo investiseră în mine pe termen mai lung, dar am retrogradat şi n-am mai putut rămîne. Eram singurul stranier din echipă, vremurile s-au schimbat acum. Adi va deveni idol pentru fanii Cesenei, cred că e cel mai mare nume din istoria clubului.

- Nu crezi că e un pas înapoi pentru el?
- N-am de unde să ştiu, nu cunosc ce planuri are el, poate i s-a oferit un salariu foarte bun. Oricum, am înţeles că cei de acolo au planuri mari pentru acest sezon, vor să prindă Europa. Îi urez succes lui Adi acolo şi cred că va reuşi să marcheze minimum 15 goluri în primul an!

"Am făcut transferuri destul de multe, dar avem un mare avantaj. Ne-am întărit cu fotbalişti de calitate şi experimentaţi, care nu vor avea nevoie de timp de acomodare" (Daniel Pancu, atacant Rapid)

54 de zile au trecut de la ultimul meci jucat de Pancu, victoria cu 1-0 din Ghencea, disputată pe 4 mai, cînd a marcat golul victoriei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.