Campionate

Mourinho nu mai contează pe Kaka! City ori PSG?

Nemaidorit la Real, Kaka nu știe încotro o va apuca

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul Realului nu vrea să-i mai acorde şanse brazilianului, tot mai dezamăgitor în tricoul Realului, şi-i cere să plece.

Kaka nu mai are loc la Real. Tras în jos de accidentări, mijlocaşul brazilian a tot întîrziat integrarea şi s-a regăsit din ce în ce mai puţin în echipa madrilenă. Jose Mourinho a avut răbdare, dar numai un sezon. Acum, tehnicianul lusitan consideră că trebuie să pună lucrurile la punct. N-a ezitat. A discutat şi cu şefii, şi cu jucătorul, cu un mesaj clar: Kaka (29 de ani) trebuie să plece!

Costuri mari
Există două probleme. Prima: conştient că, în dizgraţia lui Jose, viaţa la Real i s-a complicat, Kaka ar fi dispus să plece, însă doar la o echipă care să-i convină. A doua, şi cea mai mare, o reprezintă banii.

Cumpărat în 2009 de la Milan cu 65 de milioane de euro, cel mai bun fotbalist din lume în 2007 nu se poate despărţi de "Bernabeu" pe o sumă oarecare. Şefii vor să-l dea măcar cu 45 de milioane, tocmai de aceea nici nu s-au uitat recent la oferta Interului, de 30 de milioane. Totodată, salariul sud-americanului e de 10 milioane de euro pe sezon, greu să şi-l asume cineva.

Salvarea de la şeici

Rezolvarea ar veni de la banii arabi. Patronat de şeicul Mansour bin Zayed, Manchester City, care în 2008 a oferit 100 de milioane pe Kaka, dar acesta a refuzat, a anunţat că va încerca din nou să-l ia pe brazilian.

Mai decis pare PSG. Preluat recent de Qatar Sports Investments, clubul francez vrea să dea o lovitură de imagine, iar aducerea lui Kaka s-ar plia ideal. Ideea aparţine noului director general, Leonardo, ce insistă pentru compatriotul său şi are şi bani: şeicul Tamin bin Hamad i-a alocat 150 de milioane de euro pentru transferuri. Afacerea ar fi completată cu impunerea pe bancă a lui Ancelotti, antrenorul cu care Kaka a colaborat cel mai bine, la Milan.

20 de meciuri şi 7 goluri a avut Kaka sezonul trecut la Real; în 2009-2010 bifase 33 de partide şi 9 reuşite

"Ricardo al meu a ajuns să joace roluri secundare la Real. Poate că o despărţire i-ar prinde bine" (Bosco Leite, tatăl şi impresarul lui Kaka)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.