Auto

O nouă cursă, acelaşi campion! » Tot Vettel

Articol de Valentin Damian  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Campionul mondial a mers şnur, iar timp de 57 de tururi n-a avut nici o emoţie într-o cursă în care nu s-a consemnat nici un abandon.

Valencia. Circuit stradal. În mod normal trebuia să ne aşteptăm la depăşiri, numai că FIA a vrut să iasă o cursă anostă, fără spectacol, sistemele KERS şi DRS, cele care asigură zvîcul necesar atunci cînd e nevoie de ele în depăşiri, aproape că nu s-au folosit.
Cu Vettel în pole-position, lumea spera totuşi că va urma o cursă nebună, aşa cum s-a întîmplat în Canada acum două săptămîni cînd Button i-a furat victoria lui Vettel în ultima clipă.

Numai că de această dată, Vettel n-a mai greşit nimic. Pilotul celor de la Red Bull a mers şnur, a condus tot timpul şi nici o clipă prima poziţie nu i-a fost periclitată.

Alonso, cursă de excepţie

În rolul lui Button (McLaren) de la Montreal a fost acum Fernando Alonso, spaniolul lui Ferrari realizînd o cursă de excepţie. A plecat din poziţia a patra, l-a depăşit repede pe Hamilton (McLaren), iar apoi a dus lupta cu Webber (Red Bull). Rînd pe rînd s-au depăşit reciproc, însă momentul decisiv s-a consumat la boxe, atunci cînd spaniolul a trecut pe locul secund, egalîndu-şi astfel cea mai bună performanţă din acest sezon. N-a fost cazul de mai mult, diferenţa la final dintre Vettel şi Alonso fiind de 10 secunde.

Dacă n-ar fi Vettel, Alonso, Hamilton, Button şi Webber şi-ar putea trece în cont mai multe victorii. Aşa, se uită cu jind la puştiul teribil german care a adunat deja 6 victorii din 8 posibile în acest sezon!

6 este numărul victorii obţinute de Vettel în acest sezon (Australia, Malaiezia, Turcia, Spania, Monaco şi MP al Europei)

16 victorii a strîns pînă acum Vettel (24 de ani) din momentul debutului său în F1 din 2007

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.