Nationala

Ţi-l amintesti, Prunea? :) Kennet Anderson: "Mă întrebam unde e portarul şi mi-am dat seama că am cale liberă spre gol"

Faza golului care a trimis meciul la penaltyuri

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 27 iunie 2011

10 iulie 1994. O zi, sau mai bine zis o seară pe care mulţi români nu au uitat-o. A fost seara în care am jucat "sfertul" cu Suedia la Mondialul American şi ne-am aflat la numai cinci minute de semifinala cu Brazilia.

Omul care a marcat pe finalul prelungirilor şi a trimis partida la loviturile de departajare, Kennet Andersson, a vorbit într-un interviu acordat EVZ despre meciul din urmă cu 17 ani.

Momentul decisiv al meciului a fost golul marcat chiar de tine în ultimele minute ale prelungirilor...
Îmi aduc aminte bine golul acela. Era 2-1 pentru România, iar noi jucam cu un om mai puţin, după eliminarea lui Schwartz. Mai mult, Dhalin era accidentat. Am deschis scorul, însă voi ne-aţi egalat şi apoi ne-aţi mai dat un gol. Singura strategie pe care o mai aveam erau mingile lungi. Eu eram mereu ţinta acestor baloane.

La începutul fazei golului am crezut că pasa e prea lungă şi că nu am să o ajung. Am alergat repede, însă. Apoi, m-am gândit că o să fiu luat în primire de un fundaş. În timp ce mingea se apropia tot mai tare, ţin minte că mă întrebam unde e portarul. Când mi-am dat seama că am cale liberă spre gol, nu am ezitat niciun moment şi am înscris.

Citeşte interviul integral AICI!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.