Hobby

Ştranduri şi piscine din ţară: partea I - Timişoara şi Cluj

Ştrandul Sun din Cluj are trei bazine, garderobă, şezlonguri şi terasă

Articol de Teodora Stefanov  —  luni, 27 iunie 2011

După ce am prezentat piscinele şi ştrandurile din Capitală, iată că a venit şi rândul bazinelor de agrement din alte oraşe din ţară. Pe timpul verii, acestea devin spaţiile ideale pentru toţi cei care vor să se răcorească sau să se bronzeze.

Partea I: Timişoara şi Cluj


TIMIŞOARA:

Arena Aquasport:

Facilităţi:  Ştrandul Tineretului a fost transformat în Arena Aquasport, cel mai modern centru de nataţie din vestul ţării. Aici găsiţi o piscină pentru copii şi un bazin olimpic cu opt culoare, acoperit, perfect pentru iniţiere în înot, sport de performanţă şi recreere. Apa din bazin are 29°C, iar pentru menţinerea unei umidităţi optime a aerului există o instalaţie de dezumidificare.

În perioada 15 iunie - 15 septembrie au loc cursuri intensive de înot pentru copiii de minim 5 ani.

Tarife: Cei care îşi fac un abonament în perioada 15 iunie-30 iulie vor plăti 590 de lei/3 luni pentru varianta day time, iar la un abonament full time, preţul creşte la 1060 de lei. Există şi alternativa unui abonament pe 6 luni în valoare de 1060 de lei/day time sau 1890 lei/full time. Cei care nu pot merge decât în weekend la piscină, le rămâne varianta unui pachet de opt intrări, valabile 30 de zile, pentru care plătesc 300 de lei. De asemenea, timişorenii pot plăti 50 de lei pentru o singură intrare, în cadrul programului full time.

Pentru cursurile de înot, preţurile diferă în funcţie de categoria de vârstă şi de intervalul orar. Astfel, tarifele variază între 85 lei şi 225 de lei pentru cinci sau zece şedinţe cu unul dintre cei patru instructori ai centrului.

Program: La Arena Aquasport există două tipuri de program: day time şi full time. În timpul săptămânii, bazinul este deschis între 07:00 si 16:00 (day time), iar pentru full time, puteţi merge la înot oricând între 07:00 şi 23:00. În weekend există doar program full time, între 09:00 şi 22:00.

Contact: Calea Dorobantilor nr. 92 A

Telefon: 0256- 213.103

Site: http://www.arenaaquasport.ro

Ştrandul Heaven

Facilitati: Ştrandul Heaven are trei bazine, două pentru copii şi unul pentru adulţi.

Bazinul mare este destinat adulţilor şi are o adâncime cuprinsă între 1, 20 - 2, 20 metri, iar în jurul său se află 400 de şezlonguri. Inedit este şi barul amplasat chiar în apă.

Bazinul mediu pentru adolescenţi şi copii are o adâncime maximă de 1,80 metri şi este înconjurat de o plajă cu gazon natural.

Piscina copiilor este dotată cu două tobogane, iar adâncimea apei nu trece de 1, 20 metri.

Tarife:  Preţul unui bilet în timpul săptămânii este de 10 lei pentru adulţi, de 5 lei pentru copiii cu vârste între 5 şi 14 ani şi gratis pentru cei care n-au împlinit încă 5 ani. În weekend, preţurile sunt aceleaşi pentru copii, dar adulţii plătesc 13 lei pentru un bilet.

Program: Heaven este deschis de luni până vineri între orele 10.00-19.00, iar sâmbătă şi duminică, între 09:00 si 19:00.

Contact: Strada Cerna, în zona stadionului Dan Păltinişanu

Site: http://www.heaven-studio.ro/heaven_pool.html

Ştrandul Mihai  Eminescu

Facilităţi: Două bazine stau la dispoziţia timişorenilor, unul pentru copii şi altul pentru adulţi, alături de vestiare şi duşuri. Lângă cele două bazine găsiţi un bar şi un teren de fotbal, care poate fi închiriat cu ora.

Tarife: Biletul de intrare costă 11 lei, iar în acest preţ este inclus şezlongul pe care se pot aşeza clienţii. Copiii care nu au împlinit încă şapte ani nu plătesc intrarea.

Program: Ştrandul este deschis zilnic între 09:00 şi 19:00.

Contact: Bulevardul Vasile Pârvan nr. 3, zona Universităţii de Vest

Sun Beach

Facilităţi:  Sun Beach are două piscine cu apă încălzită., dintre care una este destinată copiilor şi beneficiază de un sistem de recirculare a apei. Jacuzzi-ul din mijlocul resortului se află la dispoziţia vizitatorilor şi situează ştrandul din Calea Buziaşului cu o clasă deasupra celorlalte locuri de acelaşi tip.

Tarife: Tarifele diferă în funcţie de locul în care vreţi să vă odihniţi după bălăceala din bazine. Astfel, pentru un loc în paturile de pe marginea piscinei veţi plăti 29 de lei, în timp ce pentru şezlong, preţul scade cu 5 lei, ajungând astfel la 24 de lei/loc.

Program: Începând cu acest an, vineri şi sâmbată locaţia este deschisă non-stop, în timp ce în restul zilelor programul începe la ora 09:00 şi se incheie la 20:00

Contact: Calea Buziaşului nr. 9E, lângă Brithouse

Strandul „UMT"

Facilităţi: Strandul pune la dispoziţia timişorenilor un bazin olimpic pentru adulţi, două piscine cu apă termală şi o piscină de dimensiuni mai mici pentru copii. Nu lipsesc şezlongurile, trei terenuri sintetice de fotbal cu nocturnă, restaurante şi terase.   

Tarife: Deschis, în fiecare zi, incepând cu ora 9.00 dimineaţa, până ziua următoare la ora 2.00.

Program: De la ora 9.00 dimineaţa până seara, în jurul orei 19.00, toţi cei care vin aici trebuie să plătească 12 lei, iar între 19.00-2.00, 15 lei.

Contact: Strada Avram Imbroane nr. 56

 

CLUJ

Complexul de Nataţie „Universitas”

Facilităţi: Complexul are un bazin principal şi unul mic, dat în folosinţă din luna martie a acestui an. Bazinul mare de dimensiuni olimpice (50 x 20,6 metri) are 8 culoare prevăute cu block-start-uri, o adâncime cuprinsă între 1,80 şi 2,00 metri. Temperatura apei este de 26-28° C, iar cea a mediului ambiant 28-30° C. Bazinul mic are o adâncime de 0,80-1,20 metri şi o temperatură a apei de 30-32° C.

Complexul de Nataţie organizează şi cursuri de aquajogging, aquagym, înot prenatal, perfecţionare înot pentru adulţi, dar şi babyswim, cursuri de înot pentru copii cu vârste cuprinse între câteva luni şi 5 ani sau şedinţe de iniţiere înot pentru copii şi adulţi. Un serviciu de salvamari este prezent pe toată durata de funcţionare a bazinului.

Tarife: Tariful de intrare pentru adulţi variază între 15 lei/oră şi 30 de lei/mai mult de 3 ore. Un abonament lunar costă 220 de lei, iar unul anual 2.000 de lei. Pentru cursurile de înot (10 şedinţe), adulţii vor plăti 200 de lei, iar copiii 150 de lei. Cursurile de aquajogging, aquagym şi înot prenatal au un tarif de 250 de lei/10 şedinţe.

Program: De luni până vineri, complexul este deschis între orele 6.00 şi 21.30. În weekend, se deschide la ora 10.00 şi se închide la ora 21.30.

Contact: Strada Pandurilor nr 7, în cadrul Parcului Sportiv Universitar "Prof. dr. I.Haţieganu", de la Universitatea Babeş-Bolyai

Telefon: 0264-40.53.47, interior 5347

Ştrandul Sun

Facilităţi: Ştrandul Sun are trei bazine cu apă la o temperatură între 24-29°C - unul pentru adulţi, unul pentru copii şi unul intermediar – spaţii pentru garderobă, şezlonguri şi  terasă.

Program: Zilnic, ştrandul este deschis între orele 09:00 şi 19:00.

Tarife: Preţul biletului de intrare a fost stabilit la 5 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi, la fel ca în ultimii trei ani. Din acest an, la ştrandul Sun vor putea fi închiriate şi şezlonguri, care vor costa 10 lei pe zi, din care 5 lei reprezintă garanţia.

Contact: Strada 1 Decembrie 1918, cartierul Grigorescu

Ştrandul Clujana

Facilităţi: Ştrandul Clujana a făcut investiţii în bazin, iar sistemul de filtrare al apei a fost schimbat. Acesta are două bazine, pentru copii şi pentru adulţi, două chioşcuri şi un restaurant. De asemenea există o masă de tenis, ce poate fi închiriată cu  10 lei/oră, dar şi un teren de tenis de câmp pentru care jucătorii vor plăti 20 lei/oră.

Tarife: Biletele de intrare costă 12 lei pentru adulţi, 10 lei pentru copiii de până în 14 ani, iar taxa auto este de 3 lei. Abonamentul lunar la ştrand pentru adulţi are un preţ de 170 de lei, pentru copii, 140 de lei, iar pentru familii formate din doi părinţi şi un copil se plătesc 400 de lei. Cei care doresc să urmeze cursuri de înot vor plăti 150 de lei/10 şedinţe.

Program: La Clujana, programul de funcţionare este cuprins între orele 8.00 şi 20.00.

Contact: Piaţa 1 Mai, Intrarea Tăbăcarilor

Bazinul Olimpic

Facilităţi: Bazinul în aer liber de lângă Sala Sporturilor  pune la dispoziţie o piscină mare, cu zece culoare de înot, o terasă, garderobă, duşuri şi vestiare proaspăt renovate. Bazinul Olimpic va face parte dintr-un complex de nataţie, iar una din cerinţele Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA) este ca un asemenea ansamblu să cuprindă şi un hotel.

Tarife: Preţul unui bilet de intrare pentru adulţi este de 16 lei, iar pentru elevi şi studenţi biletul este 11 lei.

Program: Bazinul este deschis de luni până vineri între orele 6.00 şi 20.00, iar sâmbătă şi duminică între 7.00 şi 19.00.

Contact: Splaiul Independenţei, lângă Sala Sporturilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.