Box

FOTO / Bute foloseşte metodele de antrenament inovate de Muhammad Ali

Articol de Andreea Moldoveanu  —  luni, 27 iunie 2011

După revenirea în ţară, Lucian Bute s-a apucat, din nou, de antrenamente. Antrenorul Stephan Larouche i-a pregătit un program  de pregătire spartan, cu cîte două antrenamente dure în fiecare zi.

După alergarea pe bandă şi alte exerciţii care îi lucrează toţi muşchii, Lucian se "relaxează" în bazin, unde face cîteva ture de înot.

Pentru meciul cu Jean Paul Mendy, Bute are de făcut 110 şedinţe de sparring. Pentru că este un mare campion, Lucian face şi box subacvatic, la fel ca şi Muhammad Ali şi Wladimir Klitschko.

Cel care a dat startul cu acest tip de antrenament a fost Muhammad Ali care avea în programul zilnic de pregătire 5 runde a cîte 3 minute de box subacvatic, cu pauză de 30 de secunde între fiecare rundă.

Un alt campion IBF, de data aceasta de la categoria grea, Wladimir Klitschko, se antrenează şi el sub apă pentru meciul care va avea loc pe 2 iulie 2011. Ucraineanul a cîştigat titlul mondial pe 22 aprilie 2006 şi de atunci nimeni nu a mai reuşit să îl învingă.

Lucian Bute a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007 cînd l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio, prin KO în runda a 11-a.
Pentru că "este mai greu să te menţii în vîrf decît să ajungi acolo", Lucian şi echipa lui au adoptat o metodă care deja a ajutat doi campioni. Boxul subacvatic are avantajul de a lucra picioarele şi de a spori forţa loviturilor.

Vezi o galerie foto cu campionii lumii făcînd box subacvatic!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.