Liga 1

Încă un episod din serialul "Să rîdem cu Tănase": Dodel nu ştie nimic!

Tănase a purtat banderola de căpitan, dar nu îşi recunoaşte colegii pe teren

Articol de Remus Răureanu, Gabriela Arsenie (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tănase s-a întors de patru zile de la echipa naţională, dar nu s-a dezmeticit bine şi confundă jucătorii pe teren.

Levy face strategia în cantonament, cu sistem 4-4-2 şi posesie exersată zi de zi, obsesiv. Un singur lucru nu i-a trecut prin cap israelianului: să-i prezinte lui Cristi Tănase toţi jucătorii din lot, ca să-i cunoască şi el. Dodel chiar nu-şi cunoaşte colegii. La antrenamentul de ieri a arătat că îi ştie doar pe cîţiva dintre ei.

Făcea echipă cu Valeriu Lupu şi a ţipat de trei ori la fundaşul stînga ca să-i ceară mingea, dar tot n-a primit-o. Lupu nu i-a pasat, dar nu fiindcă n-ar fi avut încredere în el, doar că Dodel l-a confundat! I-a strigat: "Rusule! Rusule! Rusule!". Alt coleg i-a nimerit numele: "Lupu". Şi-a primit mingea. Tănase a rămas blocat: "Aaa, sau Lupu, cum te-o chema!".

Dodel vine după un sezon în care a purtat în multe meciuri banderola de căpitan! Ilie Dumitrescu îl făcuse lider, decizie care l-a contrariat pe Mihai Stoica. Înainte să redevină manager al Stelei, MM a criticat la DigiSport: "Cum să-i dai banderola lui Tănase? Ce poate să le transmită el colegilor?".

E cel mai scump din istorie

Tănase chiar e important pentru Steaua. Măcar pentru bilanţul financiar al clubului. A costat cel mai mult dintre toţi fotbaliştii care au fost transferaţi vreodată în Ghencea. Becali i-a dat Argeşului 1,8 milioane de euro pentru jumătate din drepturile asupra lui, deci suma totală la care a fost evaluat în 2008 era de 3,6 milioane de euro!

Probleme de comportament

Dodel, fotbalist ofensiv, are două goluri în campionat de cînd joacă în roşu şi albastru, înscrise la o distanţă de un an şi jumătate! Pe lîngă lipsa de eficienţă, s-a remarcat cu aventurile mondene. A apărut beat cîntînd cu lăutarii, alergat de ţigani într-o discotecă din Olteniţa şi imediat jucînd poker cu Bogdan Stancu, la cîteva zile distanţă.

Alte episoade în care s-a făcut de rîs

1. N-a fost în stare să ia un "galben"
În toamna anului trecut, Lăcătuş i-a solicitat să încaseze în finalul unui meci încă un cartonaş galben pentru a fi eliminat şi pentru a fi suspendat la un meci de Cupa României şi nu la unul important de campionat. Au urmat 10 minute comice în care Dodel s-a chinuit să ia un avertisment, însă gesturile sale au produs disperare şi mult zîmbet pe banca Stelei, dar şi în tribune, iar partida s-a terminat fără să mai vadă "galben".

2. A fugit după fotoreporteri pe Anfield Road
În septembrie 2010, înaintea startului meciului Liverpool - Steaua 4-1, fiecare echipă s-a aşezat la pozele de dinaintea partidei, fiecare în terenul ei. Tănase, văzînd majoritatea fotoreporterilor în dreptul lui Liverpool, s-a îndreptat înspre acea zonă şi le-a făcut semn şi coechipierilor: "Haideţi, mă, acolo, că sînt mai mulţi fotografi". L-a oprit Răduţ.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.