Liga 1

Se naşte o echipă la Rapid! Cum au jucat noile achiziţii în cel de-al doilea amical al verii

Articol de Cătălin Popescu, Alex Nicodim (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

După eşecul cu ucrainenii de la Karpaty Lvov (1-2), alb-vişiniii s-au descurcat mult mai bine în faţa lui Maccabi Haifa, campioana Israelului.

Rapidul lui Răzvan Lucescu începe să arate din ce în ce mai bine. Ideile de joc ale antrenorului au început să se vadă, defensiva a jucat sus, iar atacul a făcut mai tot timpul pressing. Chiar dacă scorul a fost deschis prin execuţia superbă a lui Herea, care a trimis în vinclu din lovitură liberă de la 30 de metri, rapidiştii şi-au creat şi ocazii, chiar mai multe decît israelienii.

Cu toate că, din defensiva din sezonul trecut, doar Marcos şi Bozo au fost titulari, apărarea a funcţionat şi ieri, clacînd o singură dată, cînd a intervenit Coman. La mijloc, cei trei fotbalişti au început să se obişnuiască cu noul sistem. Din păcate pentru alb-vişinii ofensiva încă scîrţie. Deac şi Roman ară terenul, dar pierd multe baloane, iar vîrful împins, indiferent că a fost Cassio sau Sburlea, după pauză, a părut momente bune izolat.

Chiar dacă în minutul 60 Răzvan schimbase, cu excepţia lui Creţu, toţi titularii, formaţia din Grant a rezistat pînă la final, ba chiar şi-ar fi putut majora avantajul pe tabelă. Una peste alta, Rapidul nu e degeaba considerată o candidată la titlu, dar rămîne de văzut cum va evolua atunci cînd vor apărea inerentele probleme din Giuleşti. Deocamdată, e linişte!

Cum au jucat achiziţiile:

V. Creţu - 90 de minute

Postul de fundaş dreapta îi dă ceva bătăi de cap lui Răzvan, avînd în vedere că Rui Duarte e încă în vacanţă. Creţu are nevoie de timp pentru a putea fi titularizat, se vede că vine din Liga a 2-a şi, chiar dacă are calităţi, are momente în care pare depăşit de ritmul meciului.

Burcă - 45 de minute

Deşi Copos a spus că a fost adus pentru a pune presiune pe stoperii titulari, fostul timişorean a arătat că poate deveni om de bază. Experienţa din Bundesliga se cunoaşte, nu a bubuit mingiile şi a fost exact în intervenţii, fiind depăşit o singură dată, în prima repriză, cînd l-a salvat Coman.

Oros - 45 de minute

Nu s-a complicat deloc, a pasat simplu, aproape, şi cînd a fost presat a preferat să trimită lung, spre vîrf. A alergat mult, dar s-a văzut că postul său e stoper dreapta şi nu stînga, aşa cum a fost folosit ieri.

Alexa - 30 de minute

A rămas acelaşi fotbalist de la Timişoara. Chiar dacă a început pregătirea mai tîrziu, nu s-a temut să intre în dueluri dure cu israelieni. A închis bine jocul adversarilor, recuperînd multe baloane, e un real cîştig pentru defensiva giuleşteană. Cînd s-a implicat la construcţie a greşit.

I. Apostol - 60 de minute

A reuşit să-l facă uitat pe Lazăr, se implică în joc, recuperează, dar are un rol important şi pe faza ofensivă. A executat bine două lovituri libere în prima repriză, dar Deac şi Cassio nu au reuşit să trimită pe poartă.

Deac - 60 de minute

Se vede că încă mai are nevoie de timp pentru a redeveni jucătorul din urmă cu două sezoane, pe cînd evolua la CFR. S-a zbătut mult, însă nu i-a ieşit mare lucru. În prima repriză a ratat o situaţie foarte bună de a marca, trimiţînd pe lîngă poartă din situaţe de singur cu portarul.

Surdu - 30 de minute

Nu a reuşit să-şi pună în valoare viteza, ajungînd rar la finalizare. A intrat însă în combinaţii şi i-a oferit o pasă bună lui Dobroiu, care însă a ratat. Pe final a fost mutat în banda stîngă, unde s-a mişcat puţin mai bine.

Inbox:

- Daniel Pancu încă se resimte şi nu a putut să evolueze ieri. Atacantul s-a pregătit însă înaintea partidei timp de 45 de minute cu preparatorul fizic, pe un teren alăturat.

- Rapidiştii au fost spionaţi ieri de Ionuţ Badea, antrenorul lui U Cluj, care a venit împreună cu directorul sportiv Felix Grigore.

- Încă nerefăcut, Filipe Teixeira a stat şi ieri în tribună. În prima repriză a urmărit meciul alături de Ezequias, iar după pauză a făcut un antrenament uşor pe un teren alăturat.

- Din cauza căldurii, la ora meciului termometrele arătînd 32 de grade Celsius, arbitrul a întrerupt meciul în fiecare repriză pentru ca jucătorii să poată bea apă.

- Surdu şi Alexa au debutat în tricoul Rapidului. Primul va evolua în Giuleşti cu numărul 24, iar mijlocaşul va îmbrăca echipamentul cu numărul 5, acelaşi pe care l-a avut şi la Timişoara.

- A doua zi după fiecare meci, Răzvan Lucescu organizează şedinţe video în care le arată elevilor săi unde au greşit. Pentru a putea face asta, giuleştenii şi-au luat cu ei şi un cameraman, care filmează integral toate partidele de pregătire.

Rapid - Maccabi Haifa 1-0

A marcat: Herea (15)

Rapid: D. Coman (C. Straton, 46) - V. Creţu, Marcos Antonio (Dăescu, 60), Burcă (Oros, 46), Bozovici (Ezequias, 46) - I. Apostol (Ioniţă, 60), N. Grigore (Alexa, 60), Herea (Grigorie, 46) - M. Roman (Surdu, 60), Cassio (Sburlea, 46), Deac (Dobroiu, 60, Ciolacu, 84)

Antrenor: Răzvan Lucescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.