Tenis

Răsuflă uşurat! Nadal a fost la un pas să abandoneze turneul Wimbledon

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rafa Nadal s-a accidentat în timpul meciului din "optimi" cîştigat în faţa lui Juan Martín Del Potro, dar nu este ceva grav.

Nu e prima dată cînd spaniolul păţeşte ceva în preajma sau chiar în timpul unui turneu de Mare Şlem. În 2009, chinuit de tendinita la ambii genunchi, a suferit singura sa înfrîngere la Roland Garros, apoi a ratat Wimbledon-ul. Anul trecut, tot din cauza genunchiului, a abandonat în "sfertul" cu Murray de la Australian Open, iar în ianuarie a jucat cu ruptură musculară, tot în "sferturi", la Melbourne, cedînd la Ferrer.

Acum a venit această durere teribilă la piciorul stîng, aproape de călcîi, spre exterior. Bandajat şi tratat cu antiinflamatoare, Rafa a terminat disputa cu Delpo, învingînd în patru seturi, 7-6 (6), 3-6, 7-6 (4), 6-4. Seara, a mers la un spital în Londra şi a făcut un RMN care, din fericire pentru iberic, nu a relevat nimic grav. "În timpul meciului m-am temut de ceva serios, apoi durerea a scăzut, pe măsură ce jucam. Analizele m-au liniştit", a detaliat Nadal pe pagina sa de facebook.

Ieri dimineaţă, liderul mondial s-a odihnit, a făcut antrenament doar în cursul după-amiezii, iar astăzi îl va înfrunta în sferturile de finală pe americanul Mardy Fish, cap de serie 10. Celelalte meciuri din această fază sînt: Andy Murray (4)-Feliciano López, Jo-Wilfried Tsonga (12)-Roger Federer (3) şi Bernard Tomic-Novak Djokovici (2).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.