Liga 1

S.O.S. defensiva! Elevii lui Levy au comis multe erori în apărare în amicalul cu Dusseldorf

Articol de Cătălin Popescu, Alex Nicodim (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Steliştii au remizat cu o echipă arţăgoasă, dar modestă, după un joc slab, cu puţine faze de poartă şi cu multe erori în apărarea roş-albastră

Steaua mai are mult de lucru, dacă vrea să lupte pentru titlu. Formaţia din Ghencea s-a chinuit aseară cu divizionara secundă germană Fortuna Dusseldorf şi asta în principal pentru că are probleme mari în defensivă! Absolut toţi cei 4 fundaşi din prima repriză au gafat cel puţin o dată, făcîndu-l pe Levy să privească şocat de pe margine. Din cînd în cînd striga către elevii săi: "What is this?". Noroc cu Tătăruşanu, care i-a "scos" în cîteva rînduri pe colegii săi din apărare. Ce-i drept, Stelei îi lipsesc în acest moment titularii din centrul defensivei: Geraldo, accidentat, şi Gardoş, care nu e încă apt sută la sută şi care aseară a fost introdus abia în minutul 61.

De departe compartimentul în care steliştii stau cel mai bine e mijlocul. Bănel parcă a redevenit fotbalistul din urmă cu cîţiva ani. El a fost cel care a avut un rol important în deschiderea scorului, obţinînd penalty-ul din care Tănase a înscris. Bicfalvi pasează bine şi pierde greu mingea, iar "Dodel" e de neoprit cînd are el chef. Doar Brandan a ezitat în cîteva rînduri.

În atac, tactica Stelei nu e greu de descifrat. Se aruncă mingi pe Bilaşco, iar fostul ialomiţean deviază pentru Tatu, care ori îşi foloseşte viteza pentru a pleca spre poarta adversă, ori redublează.

În minutul 55, Levy a schimbat sistemul din 4-4-2 în 4-3-3, cu tridentul ofensiv Rusescu - Bilaşco - Costea, dar, în mod curios, roş-albaştrii n-au mai găsit drumul spre poarta adversă. Germanii au egalat tot din penalty, acordat gratuit, faultul lui Toşca fiind în afara careului, iar meciul s-a terminat 1-1!

Cum au jucat achiziţiile:

Băjenaru - 35 de minute

E clar că postul său nu e cel de mijlocaş central stînga. Levy a strigat de multe ori la el pentru a-l aşeza pe teren. La Bistriţa evolua mai sus şi ajungea des la finalizare. Cînd a avut mingea nu s-a complicat deloc şi a căutat cel mai apropiat coleg pentru a-i pasa.

D. Popa - 35 de minute

A ţinut bine de minge şi n-a pierdut nici un balon. {i-a făcut bine treaba şi la recuperare, dublîndu-se bine cu Bicfalvi. Cînd a avut mingea a încercat să accelereze jocul.

Tatu - 55 de minute

A fost mult mai şters decît în primul amical al Stelei, a vrut mult, dar nu prea i-a ieşit jocul. A intrat de cîteva ori în combinaţii cu Tănase, cu care pare că se înţelege cel mai bine pe teren, însă nu a avut nici o ocazie de a marca.

M. Costea - 45 de minute

Introducerea sa pe teren nu a adus nimic bun în atacul Stelei, a pierdut multe mingi şi a avut minute bune în care a dispărut din joc. Îi va fi greu să se impună ca titular.

Rusescu - 35 de minute

S-a zbătut mult, dar n-a fost inspirat: a pasat cînd trebuia să şuteze şi invers. A fost însă unul dintre cei mai activi stelişti şi a arătat că poate fi prima schimbare pentru ofensiva roş-albastră.

Inbox

- Steliştii au fost susţinuţi din tribună de aproximativ 50 de rom`ni care lucrează în Austria.

- După Geraldo şi Răduţ, Steaua s-a mai ales cu încă un fotbalist accidentat. În minutul 11, Martinovici a acuzat probleme musculare şi a cerut schimbarea. În locul său a intrat Valentin Lupu.

- Nemţii au avut şi galerie la meciul de aseară. Cei 20 de germani au aprins torţe şi fumigene în momentul în care cele două echipe au intrat pe gazon.

- Dezamăgit de jocul echipei, Mihai Stoica a rămas încă două minute după fluierul de final în tribună, privind în gol spre teren.

Steaua - Fortuna Dusseldorf 1-1

A marcat pentriu Steaua: Cr. Tănase (8 pen.)

Steaua: Tătăruşanu - Martinovici (V. Lupu, 8), Galamaz, V. Iliev (Gardoş, 61), Latovlevici (Toşca, 64) - Nicoliţă (Băjenaru, 55), Bicfalvi, Brandan (D. Popa, 55), Cr. Tănase (M. Costea, 46) - Bilaşco - Tatu (Rusescu, 55)

Antrenor: Ronny Levy

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.