Atletism

Radio.GSP.ro: Clubul Dinamo are datorii mari către campioana olimpică Constantin Diţă şi Valentin Tomescu

Valentin Tomescu şi Constantina Diţă în 2008

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 29 iunie 2011

Fostul antrenor al campioanei olimpice la maraton Constantina Diţă, Valentin Tomescu, a oferit cîteva detalii despre munca depusă de atletă şi de situaţiile mai puţin plăcute prin care aceasta a trebuit să treacă pentru a face performanţă.


"Constantina făcea două antrenamente pe zi, unul principal dimineaţa de la 9:00 la 11:00 şi unul după-amiaza. Alerga şi 50 de kilometri într-o zi, şi asta în condiţii de stres, de altitudine.

S-au întîmplat şi lucruri urîte. După titlul olimpic din 2008, s-a întîmplat chiar ca lumea să o stropească cu bere din maşină. S-a simţit dezamăgită, umilită. E un gust amar să vii acasă şi să păţeşti aşa ceva. Nu trecuse un an de la Olimpiadă. Acum se antrenează, e asigurată pe viaţă financiar după ce a cîştigat titlul olimpic.

Clubul Dinamo mai are datorii la mine şi la ea cîte 30.000 de euro. Am mai primit 5.000 de euro în luna decembrie, dar cam atît. În România nu există contracte, a fost doar o înţelegere verbală. Am mai sunat-o pe doamna Lipă pentru bani, dar nu am insistat. A început să îmi fie şi ruşine să mai întreb", a spus Valentin Tomescu la Radio GSP.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.