Tenis

Surpriză la Wimbledon! Jo-Wilfried Tsonga l-a eliminat pe Roger Federer şi joacă semifinala cu Novak Djokovic!

Jo-Wilfried Tsonga

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 29 June 2011

Francezul Jo-Wilfried Tsonga l-a eliminat pe Roger Federer, cîştigător de şase ori în Anglia. Înfrîngerea elveţianului a venit în "sferturi", după cinci seturi, 3-6, 6-7 (3/7), 6-4, 6-4, 6-4. Este pentru prima dată cînd Federer pierde un meci la un turneu de Grand Slam după ce a condus două seturi! Pare din ce în ce mai dificil pentru elveţian să adauge încă un trofeu important celor 16 din cariera sa, ultimul venit în 2010, la Australian Open, sau să depăşească recordul lui Pete Sampras de 7 trofee la Wimbledon.

Tsonga, cap de serie numărul 12, va juca în faza următoare (de altfel prima semifinală pentru el la Wimbledon) cu Novak Djokovic, cap de serie numărul 2, ajuns la a cincea semifinală consecutivă la un turneu de Grand Slam.

Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului după ce l-a eliminat în patru seturi pe australianul Bernard Tomic, 6-2, 3-6, 6-3, 7-5.

Sîrbul a fost mult sub forma sa cea mai bună în mare parte din meci, dar numărul doi mondial şi-a arătat valoarea pînă la urmă, învingîndu-l pe adolescentul Tomic (18 ani).

În cealaltă semifinală vor juca învingătorul din meciul Rafael Nadal - Mardy Fish cu cel din partida Andy Murray - Feliciano Lopez.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.