Campionate

Şomeri de lux! Vezi aici care sunt cei mai celebri jucători fără echipe din Europa

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 02 iulie 2011

Rămaşi de ieri fără contract, la vîrste în majoritatea cazurilor peste 30 de ani, jucătorii liberi speră să-şi găsească echipe cît mai repede.

Criza globală care afectează şi fotbalul, dar şi ameninţarea fair-play-ului financiar, introdus din sezonul viitor de UEFA, au transformat jucătorii liberi într-o marfă de lux în fiecare fereastră de mercato. Începînd de ieri, cei care şi-au terminat contractele sînt şomeri. Fie că n-au reuşit să şi le prelungească, fie c-au refuzat oferta de a rămîne, toţi aceştia au ocazia să fie luaţi gratis, să-şi negocieze salarii mai bune şi să încaseze după transfer o primă consistentă de instalare.

Dezavantajul multora e că au trecut de 30 de ani, ba unii au ajuns la finalul carierei, încercînd să mai prindă un sezon, două, înainte să se retragă, cazurile lui Materazzi, Giuly sau Munitis. Alţii vin după accidentări serioase sau au jucat puţin în ultima stagiune, precum Woodgate ori Hargreaves. Există însă şi excepţii, de genul Vicente, Carew, Santana şi Diogo, care mai pot spune ceva în fotbal şi care au de unde să aleagă oferte, mizînd pe numele echipelor din CV.

Lazăr a refuzat Rapidul

Şi în campionatul nostru sînt destule cazuri de jucători liberi de ieri. Dacă Alexa şi Surdu şi-au găsit repede echipă, alegînd să meargă în Giuleşti, alţii caută contracte. Costin Lazăr a plecat de la Rapid, cerînd prea mulţi bani, Vaslui s-a despărţit de Campana, Rivas, din acelaşi motiv, şi de Genchev, iar Dinamo l-a lăsat să plece gratis pe Dolha. Ghionea şi Magera şi-au lichidat conturile cu Timişoara, iar Steaua a scăpat de Emeghara, mai mult accidentat. Dintre stranieri, Florescu şi Lovin stau de luni bune pe tuşă, după ce au plecat de la Alania şi Munchen 1860.

123 de jucători au devenit liberi de la 1 iulie în Premier League. În Serie sînt 37, iar în La Liga 31

2,5 milioane de euro a fost salariul încasat de Trezeguet în sezonul trecut la Hercules Alicante

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.