Auto

Presa britanică aruncă "bomba": Lewis Hamilton pleacă de la McLaren dacă nu cîştigă la Silverstone

Lewis Hamilton

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 03 iulie 2011

Cu numai o săptămînă înaintea cursei din Marea Britanie, apele încep să se agite la McLaren. Deşi iniţial apăruse doar ca o glumă de prost gust, povestea plecării lui Lewis Hamilton de la teamul britanic pare tot mai aproape de a se realiza.



Deranjat că nu conduce o maşină competitivă, Hamilton le-ar fi dat şefilor un ultimatum: dacă nu se rezolvă problemele pînă la Silverstone şi dacă nu va cîştiga, îşi va încheia contractul cu echipa lui Ronn Denis la finele acestui an, deşi înţelegerea este valabil pînă la sfîrşitul sezonului 2012.



Fostul campion mondial din 2009 are o clauză în contractul său de 75 de milioane de lire prin care poate părăsi echipa cu un an înainte de finalul înţelegerii. Condiţia pentru ca el să rămînă este ca Hamilton să devină campion mondial în acest an sau echipa să cucerească titlul la contructori. Lucruri aproape imposibil de realizat în acest moment!



Hamilton are de recuperat 89 de puncte în clasamentul general faţă de liderul Sebastian Vettel, iar aceeaşi diferenţă îi desparte pe cei de la McLaren de rivalii de la Red Bull. Astfel că teamul britanic speră la o a doua jumătate a sezonului aproape perfectă în condiţiile în care monoposturile "săgeţilor argintii" s-au dovedit net inferioare celor de la Red Bull în primele 8 curse ale anului.



Avînd aceste date, presa din Regat susţine că Hamilton va face trecerea la Red Bull, el avînd o întrevedere în acest sens cu managerul austriecilor, Christian Horner, în urmă cu două săptămîni, la Marele Premiu al Canadei. De asemenea, pilotul de 26 de ani este curtat intens de Ross Brown, care îl vrea la Mercedes, ca înlocuitor al lui Michael Schumacher.



Pînă atunci însă, Hamilton are şansa să-şi salveze sezonul în faţa propriilor fani, în Marele Premiu al Marii Britanii, ce se va desfăşura la finalul săptămînii viitoare, pe circuitul de la Silverstone.



Clasament general piloţi:

1. Sebastian Vettel (Red Bull) - 186 puncte

2. Jenson Button (McLaren) - 109 p

3. Mark Webber (Red Bull) - 109 p

4. Lewis Hamilton (McLaren) - 97 p

5. Fernando Alonso (Ferrari) - 87 p



Clasament general echipe:

1. Red Bull Racing - 295 puncte

2. McLaren F1 - 206 p

3. Ferrari - 129 p

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.