Diverse

O nouă minune catalană » Jucătorii care au înscris, în ultima etapă, singurul lor gol din istorie!

Jucătorii de la Margatania

Articol de Iulian Focşăneanu  —  duminică, 03 iulie 2011

Fotbalul capătă alte dimensiuni atunci cînd este jucat în Catalunia. În regiunea în care Messi & Co au dus fotbalul la cel mai înalt nivel, o echipă de "pitici" s-a luptat un sezon întreg să înscrie un gol, singurul de altfel.

Margatania FC a fost, pînă în ultima etapă, singura echipă din lume care, după zeci şi zeci de încercări, nu reuşea să  să înscrie vreun gol. Acum, sînt singurii care au în palmares unul, şi atît. Chiar dacă juniorii ştiau înaintea fiecărui meci că vor fi învinşi, ei au sperat îndelung să spargă blestemul şi să perforeze poarta puştilor îmbrăcaţi în tricouri de altă culoare.

Într-un filmuleţ emoţionant, copii anunţau, la unison, că au fost aproape să îl facă fericit pe antrenor: "Noi am înscris....zero goluri. Doar Ruth a dat o dată dar, a fost offside. Întotdeauna este la fel"

Părinţii au fost prezenţi, meci de meci, aşteptînd minunea şi, amuzîndu-se copios, declarau că Margatania este echipa cu cei mai buni oameni între buturi: "Această echipă este perfectă pentru portari, ei se antrenează cel mai intens în timpul partidelor. Îi avem pe cei mai buni din campionat, cei adverşi nu au niciodată de muncă"



De spirit, cu siguranţă, piticii nu duc lipsă. Chiar dacă primesc multe goluri, niciodată nu pleacă supăraţi acasă. Pe banca de rezerve copii se încurajează între ei, "da, da, da, bineînteles, Margatania este cea mai bună echipă". Ei demonstrează că fotbalul este sportul care ar trebui să se joace cu zîmbetul pe buze, din pasiune. Cu toate că, la final, clasamentul a fost dezastruos, micii catalani încasînd 271 de goluri, acel "1" din dreptul lor a însemnat mai mult decît toate cele primite la un loc.

"Cînd vom înscrie o să fiu cel mai bucuros, sar în sus de fericire. O să devin nebun, ăsta e cuvîntul" spunea unul dintre copii.

 

"Nu mă înţelegeţi greşit, dacă Manchester United ar avea această atitudine, ar fi ceva distructiv. Totuşi, nimeni nu le cere celor de la Margatania F.C. să devină Barcelona, chiar dacă sîntem cu toţii în aceeaşi regiune" a ţinut să precizeze tehnicianul micilor catalani.

 

Vezi mai jos filmuleţul incredibil cu "piticii" de la Margatania!

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.