Nationala

Himcinschi a semnat cu Empoli: "Sînt fericit! E o rampă de lansare către un club puternic din Italia"

Fabian Himcinschi a semnat cu formaţia italiană Empoli

Articol de Dan Henegar  —  luni, 04 iulie 2011

Atacantul de 17 ani visează să ajungă la Milan. El va fi coleg la Empoli cu Tudor Zbîrcea (16 ani), achiziţionat de la Academia Gheorghe Hagi


Deşi nou-promovata în Serie A, Novara, a intrat puternic pe fir, plusînd cu o ofertă superioară, în cele din urmă Fabian Himcinschi a semnat contractul cu gruparea italiană Empoli (locul 9 în serie B, în ultimul sezon). Înţelegerea va aduce în contul Unirii Alba Iulia suma de 100.000 de euro (plătibilă într-o singură tranşă, în 5 zile de la primirea cărţii verzi), alte 15.000 de euro urmînd a fi suportate de italieni pentru diverse cheltuieli şi comisioane. "Sînt fericit că s-a realizat transferul, mi-am dorit enorm acest lucru. Empoli reprezintă, din punctul meu de vedere, o rampă de lansare spre un club puternic din Italia", a declarat vîrful albaiulian în vîrstă de 17 ani.

Fabian urmează să se deplaseze în Italia pe 28 iulie, pentru a se prezenta la pregătirile echipei Primavera a clubului toscan. Himcinschi a parafat o înţelegere valabilă pentru trei sezoane, răstimp în care va încasa, în funcţie de performanţele individuale, o sumă totală cifrată la aproximativ 100.000 de euro.

"Formaţia mea favorită e AC Milan. Normal că visez să ajung acolo. Mi-am dat seama după Campionatul European din Serbia că e momentul să plec la un club profesionist, să cresc, să mă cizelez, nu să stagnez. Nu e deloc devreme să plec în Occident. Sînt convins că mă voi adapta foarte repede. Oferta de la AEK Atena era mai convenabilă financiar, dar cred că fotbalul italian, unul foarte bine organizat, o adevărată industrie, se potriveşte mult mai bine calităţilor mele", a apreciat Fabi, golgheterul reprezentativei tricolore Under 17. Himcinschi va fi coleg de cameră, la Empoli, cu un alt român, Tudor Zbârcea (16 ani), transferat de italieni de la Academia Gheorghe Hagi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.