1. Ouă
Evită să mănânci covrigi dimineaţa. Ouăle, care sunt pline de proteine, te vor ajuta să te simţi sătul mai mult timp. Mai multe centre au realizat un studiu pe un eşantion de 30 de femei supraponderale şi obeze. Acesta a arătat faptul că femeile care au avut la micul dejun o omletă din două ouă (cu două felii de pâine prăjită) au mâncat mai puţin în următoarele 36 de ore decât cele care au consumat la început de zi un covrig cu acelaşi număr de calorii.
Alte studii au arătat faptul că proteinele pot să şi să prevină creşterile nivelului de zahăr din sânge, ce cauzează poftele alimentare.
2. Fasole
Probabil nu ai auzit niciodata de colecistochinină, însă e aliatul tău cel mai de preţ în lupta cu kilogramele. Acest hormon digestiv este un inhibitor natural al apetitului. Deci de unde luăm colecistochinină? Cercetătorii de la Universitatea California din Davis recomandă cosumul de fasole. Studiul a opt bărbaţi a arătat faptul că nivelul acestui hormon era dublu după o masă ce conţinea fasole decât după o masă cu puţine fibre (orez şi lapte praf).
Se pare că falosea ajută de asemenea şi la menţinerea nivelului de zahăr din sânge; aşadar, te vei simţi sătul mai mult timp. Bonus: fasolea cu multe fibre scade nivelul colesterolului.
3. Ceai verde
Ingredientul care te ajută să slăbeşti nu e cofeina. Antioxidanţii numiţi catecini grăbesc arderea grăsimilor. Într-un studiu japonez recent, 35 de bărbaţi care au băut o sticlă de ceai verde combinat cu ceai Oolong (ceai semi-fermentat, procesat ca ceaiul verde) au pierdut din greutate, au avut o creştere a ratei metabolismului şi au avut o scădere semnificativă a indexului de masă corporală.
Bonus: Participanţii au avut parte şi de o scădere a colesterolului LDL (coresterolul „rău”).
4. Pere
Fibrele pe care le conţin acestea (şase grame la o pară medie) te ajută să te saturi. Un măr obişnuit are trei grame de fibre. Amândouă conţin pectină, care scade nivelul zahărului din sânge şi ajută astfel la evitarea gustărilor dintre mese.
Acest lucru ar putea explica rezultatele unui studiu brazilian care a durat 12 săptămâni: femeile supraponderale care au mâncat zilnic trei mere sau pere au slăbit mai mult decât cele care au avuut aceeaşi dietă, dar au mâncat trei biscuiţi de ovăz pe zi.
5. Carne slabă de vită
Aceasta ar trebui să fie masa ta de seară, dacă vrei să slăbeşti. Leucina, un amioacid esenţial care se găseşte în carne, peşte şi lactate, te ajută să slăbeşti, dar să îţi păstrezi în acelaşi timp şi masa musculară. Asta s-a întâmplat pentru cele 24 de femei supraponderale care au participat la un studiu al Universităţii Illinois.
Consumul a 250-280 grame de carne de vită, în cadrul unui regim cu 1700 de calorii, le-a ajutat pe femei să slăbească mai mult, să piardă mai mult din grăsime şi mai puţin din masa musculară decât un alt grup, care a consumat acelaţi număr de calorii, dar mai puţine proteine.
{{text}}