Liga 2

Revedere după 15 ani! Sibienii speră să respire din nou aerul Ligii 1

În tur, cele două echipe au terminat la egalitate cu scorul 0-0

Articol de Dan Brie, Boica (Sibiu) Ovidiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În 1996, Inter Sibiu retrograda din Liga 1. Azi, ardelenii au din nou şansa să revină. Nu mai e Inter, nici măcar FC Sibiu, echipa care se bate pentru promovare, ci Voinţa, formaţie care anul trecut descria drept "istorică" performanţa accederii în liga secundă!

"În tur a fost 0-0, avem o mare şansă de a ajunge în Liga 1. Nu avem nevoie de o motivaţie suplimentară. Publicul ne va împinge de la spate, vom juca pentru sibieni", a declarat ieri căpitanul ardelenilor, Nicolae Grigore.

Maestrul promovărilor, Aurel Şunda, e în tabăra adversă! "Îmi doresc enorm să duc Săgeata pe prima scenă. Sper că voi reuşi o nouă promovare", a spus ieri antrenorul de la Năvodari. "Spre deosebire de profesorul Şunda, aş fi doar la a doua promovare ca antrenor. Prima am reuşit-o chiar ca secund al lui Aurel Şunda!", a mărturisit tehnicianului Sibiului, Alexandru Pelici.

"Cu 5 absenţi, va fi greu!

Aurel Şunda crede că Săgeata are şansa a doua azi, cu Voinţa. "Am mari probleme de lot. Îmi lipsesc 5 oameni de bază, nu ştiu cum îi voi suplini. Promovarea este însă ambiţia mea. Să dea Dumnezeu să reuşesc din nou!", a declarat antrenorul Năvodariului. "Ce facem după? Nu mai e treaba mea. Contractul meu a expirat pe 30 iunie. Vom vedea", a adăugat tehnicianul.

6.000 de bilete vîndute!

Sibienii au stat la cozi imense pentru a prinde un bilet la meciul de azi. S-au tipărit 11.210 tichete, din care peste 6.000, la preţul de 10 lei, s-au vîndut aproape imediat! O astfel de cerere nu s-a mai înregistrat din 2005, cînd echipa a pierdut promovarea, în favoarea Pandurilor Tg. Jiu!

Inbox:
- La meciul de azi este aşteptat şi Anghel Iordănescu, fan declarat al echipei sibiene.
- Cel mai experimentat jucător al Sibiului, Darius Miclea, este şi antrenor secund la Voinţa. Miclea a mai evoluat la ASA Tg. Mureş, CSM Reşiţa şi Apulum Alba Iulia, cu ultima promovînd în 2003, sub comanda lui Şunda!

"Ca şi Tudor, Deaconu e un arbitru prea mare ca să-l judec eu. Sînt convins că va fi un arbitraj foarte bun" (Alexandru Pelici, antrenor Voinţa Sibiu)

5 promovări are la activ Şunda: cu UM Timişoara, cu Alba Iulia, de două ori, şi cu CFR ca "principal", şi una cu Poli Timişoara ca secund

Voinţa Sibiu - Săgeata Năvodari
Azi, ora 18:00, DolceSport, în direct
Arbitru: Al. Deaconu. Asistenţi: Ad. Vidan (ambii din Bucureşti), Ed. Dumitrescu (Piteşti)
Bilete: 10 lei - intrarea generală

Voinţa: Zăvoi - Forika, C. Apostol, N. Grigore - Cl. Bunea, Beza, Tătar, C. Lungu - I. Popa, R. Neguţ, Hardău
Antrenor: Alexandru Pelici

Săgeata: Fl. Olteanu - Goşa, C. Dinu, Fl. Popa, L. Turcu - Bold, Dîlbea, V. Apostol, Vezan - M. Jianu, Itu
Antrenor: Aurel Şunda

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.