Altele

Iarnă asiatică! JO 2018 vor avea loc în Pyeongchang

Coreea de Sud a obţinut candidatura la a treia încercare

Articol de Oana Duşmănescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Jocurile Olimpice din 2018 au fost atribuite oraşului sud-coreean Pyeongchang.

A treia oară cu noroc. Aşa se poate spune despre oraşul Pyeongchang din Coreea de Sud, care a mai participat de două ori la cursa pentru organizarea unei ediţii a Olimpiadei, dar a eşuat de fiecare dată. Pînă ieri, cînd Comitetul Executiv al CIO a votat şi a trimis Jocurile de iarnă de peste 7 ani în Pyeongchang. Localitatea asiatică a învins oraşele Munchen (Germania) şi Annecy (Franţa), încă din primul tur al votului. Sud-coreenii au pierdut Olimpiadele din 2010 şi 2014, dăruite oraşelor Vancouver şi Soci.

Pyeongchang va fi primul oraş din Asia în afara Japoniei care va organiza Jocurile Olimpice de iarnă. Sapporo, în 1972, şi Nagano, în 1998, au fost cele două aşezări nipone care au organizat această competiţie. Oraşul sud-coreean are sloganul "Noi orizonturi" şi şi-a bazat campania de promovare pe faptul că merită să cîştige pentru că este pentru a treia oară candidat şi a avut vreme să-şi îmbunătăţească bazele montane din mai multe staţiuni.

Pyeongchang este situat la 180 de kilometri distanţă de capitala Seul şi se află la o altitudine medie de 900 de metri. La populaţie, orăşelul de-abia atinge 46.000 de locuitori. Zăpada este întînită aici în timpul iernilor lungi şi geroase, iar temperatura medie anuală se ridică la 11,5 grade Celsius.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.