Auto

Lume bună la Sibiu! » Astăzi se dă startul la raliului

Campedelii va conduce un Citroen DS3 R3

Articol de Valentin Damian  —  vineri, 08 iulie 2011

53 de echipaje pe lista de start, cu două vedete: italianul Campedelli şi francezul Delecour. Raliul Sibiului va avea două probe speciale de noapte, iar suprafaţa este mixtă: macadam şi asfalt.

Piloţi din Italia, Franţa, Ungaria, Bulgaria şi, bineînţeles, din România vor lua startul în Raliul Sibiului, cea mai importantă etapă din Campionatul Naţional de raliuri. 53 de echipaje pe lista de start, două probe speciale de noapte şi suprafaţă mixtă, macadam şi asfalt. Vor fi şi vedete la Sibiu, italianul Simone Campedelli, care va alerga pe o maşină Citroen DS3 R3, şi francezul Francois Delecour, care va lua startul cu o Dacie Logan.

Astăzi sînt programate primele 5 probe speciale, iar sîmbătă încă 6 probe. Cele mai spectaculoase vor fi însă cele "speciale" de noapte.

Simone Campedelli şi-a început cariera în 2004, iar în 2011 a cîştigat de două ori pe asfalt, în Rally 100 Miglia şi Salento Rally, şi o dată pe macadam, în Costa Smeralda Rally.

"Îmi place să merg pe orice. La Sibiu, suprafaţa este casantă cam cum este şi în Grecia. Citroen DS3 R3 va avea însă setările necesare şi se va descura foarte bine", a punctat italianul. De altfel, DS3 este maşina oficială a raliului, modelul de serie, în timp ce DS3 WRC este invincibil pe macadam în ediţia din acest an a Campionatului Mondial de Raliuri.

6.800 de euro la Citroen Racing Trophy

La Raliul Sibiului, prima etapă de macadam din 2011, vor participa şi Norbert Bereczki (Ungaria), Vlad Cosma (România), Tihomir Stratiev şi Ekaterina Stratieva (ambii din Bulgaria). Toţi cei 4 piloţi sînt înscrişi în Citroen Racing Trophy România şi vor concura pe maşinile Citroen C2-R2 MAX, premiile totale pentru această competiţie fiind de 6.800 de euro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.