Campionate

Federaţia mexicană i-a iertat pe cei cinci jucători depistaţi pozitiv la Gold Cup

Antonio Naelson a jucat la Gold Cup împotriva Ecuadorului înainte de a fi scos din echipă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 09 iulie 2011

Federaţia Mexicană de Fotbal a anunţat că nu-i va sancţiona pe cei cinci internaţionali depistaţi pozitiv cu clenbuterol în mai, deoarece aceştia au fost victimele unei "contaminări alimentare".

"Cei cinci jucători sunt victimele unor circumstanţe excepţionale, deci nu va exista nicio suspendare", a declarat preşedintele Comisiei de disciplină a forului mexican, Alfonso Savater, într-o conferinţă de presă, adăugând că, în urma anchetei, nu s-a constatat vreo "greşeală sau neglijenţă".

Pe 21 mai, portarul Guillermo Ochoa, fundaşii Francisco Javier Rodriguez şi Edgar Duenas şi mijlocaşii Antonio Naelson şi Christian Bermudez au fost depistaţi pozitiv cu clenbuterol, însă un al doilea test antidoping realizat, pe 10 iunie, la laboratorul universităţii americane USLA a avut rezultate negative. Cei cinci internaţionali au fost excluşi din lotul Mexicului pentru Gold Cup, însă ei au fost înlocuiţi.

Secretarul general al forului mexican, Decio Di Maria, a menţionat că a fost vorba despre "un accident", precizând că se va schimba furnizorul de carne de la centrul de pregătire al naţionalei, din capitala Mexicului.

Un director medical în cadrul FIFA a anunţat, la începutul lunii, că alţi patru componenţi ai selecţionatei de fotbal a Mexicului, a căror identitate nu a fost dezvăluită, prezinte urme de clenbuterol, şi că "a existat carne contaminată cu această substanţă" ce ar fi putut fi consumată de fotbalişti, fiind cunoscut faptul că această substanţă "nu îmbunătăţeste randamentul unui sportiv".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.