Box

Canadienii au preluat dezvăluirile Gazetei în legătură cu finanţarea publică a galei: "S-a terminat era comunistă"

Ziariştii canadieni au urmărit cu atenţie întreg programul lui Lucian Bute Foto: Gabriela Arsenie

Articol de Mihaela Simion  —  duminică, 10 iulie 2011

"Lupta care costă mult", aşa se intitulează articolul din 24h Montréal în care jurnalistul canadian Albert Ladouceur face un rezumat al celor publicate în ziarele româneşti în ultimele zile. Detalii financiare surprinzătoare pentru presa de peste Ocean.


"S-a terminat era comunistă în care statul nu era niciodată criticat pentru deciziile pe care le lua", se scrie încă de la începutul textului. "Media din Bucureşti a calculat sumele oficiale şi cele neoficiale care au fost folosite pentru organizarea acestei gale şi s-a ajuns la 5 milioane de euro într-o ţară în care economia trăieşte momente dificile. Nici pînă acum guvernul nu a clarificat implicarea sa", a adăugat autorul materialului.

Cu privire la faptul că Lucian Bute ar putea promova turismul în România, Ladouceur crede că e puţin probabil. România, spre deosebire de celelalte ţări vecine, atrage puţini turişti. "În Capitală se găsesc cîteva bijuterii, dar şi multe clădiri dezafectate, străzi care lasă de dorit şi o infrastructură proastă", explică jurnalistul. Acesta aminteşte şi faptul că preşedintele COSR, Octavian Morariu, a reclamat suma de 5 milioane de euro, costul galei, pentru pregătirea olimpică a celor care vor participa în 2012 la JO.


Emoţii din cauza unei cafele!
Lucian Bute a reuşit să slăbească şi să intre în greutate cu destule frisoane atît pentru el, cît şi pentru staff. Vineri, el a izbutit, cu saună şi fără să mai mănînce sau să mai bea ceva, să ajungă la 76,104 kg, cu aproximativ 100 de grame sub limita categoriei. S-a cîntărit în cameră cu o jumătate de oră înainte de ora oficială şi era OK. Palid de efort şi iritat şi a cerut o cafea, din care a băut o jumătate. Cînd a ajuns pe cîntarul oficial, cafeaua îi adăugase 50 de grame, astfel că a făcut cîntarul la limită, cu doar aproximativ 50 de grame sub limită! Imediat a cerut apă şi a băut cu nesaţ. Apoi a mîncat la prînz şi, cînd s-a cîntărit spre seară, crescuse deja cu 3 kilograme faţă de cîntar, dar a izbutit, tot la limită să treacă şi cîntarul de ieri, din ziua meciului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.