Box

Elena Udrea a fost mai huiduită decît Mendy

Lucian Bute i-a mulţumit Elenei Udrea

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Şeful Turismului susţine că lumea nu a înţeles că mulţumirile lui Bute nu erau adresate unui politician, ci unui om care a muncit pentru gală.


Dacă Rudel Obreja nu ar fi avut proasta inspiraţie de a-l face pe Lucian Bute să-i mulţumească de la microfon şi finanţatorului principal, ministrul Elena Udrea ar fi plecat de la gala "Campion pentru România" la fel cum a şi venit. În linişte.

Bute surprins de huiduieli
Sosirea ministrul dezvoltării regionale şi turismului la Romexpo, înaintea meciului Bute-Mendy, nu a fost remarcată de publicul din sală. Îmbrăcată într-o rochie albă, fără mîneci, Udrea s-a aşezat în primul rînd, între ministrul justiţiei, Predoiu, şi Rudel Obreja, de unde a şi urmărit lupta campionului român. La sfîrşit, a aplaudat, fără să facă nici un alt gest care să o scoată în evidenţă. L-a ascultat fericită pe Bute cum acesta a mulţumit familiei, românilor, canadienilor. Moment în care Obreja, aflat pe ring, a intervenit pe lîngă campion să i se adreseze şi principalului sponsor, doamnei ministru. Atunci sala a înlocuit aplauzele şi scandările cu huiduieli. Mai multe şi mai sonore decît cele adresate francezului Jean-Paul Mendy. Reacţia sălii l-a luat prin surprindere pe Lucian, care a simţit nevoia să intervină: "Ar trebui să mulţumiţi si voi … fără implicarea doamnei ministru această gală nu ar fi avut loc!". La ieşirea de pe ring s-a dus către Udrea şi i-a mulţumit personal.

La conferinţa de presă de după meci, pugilistul român nu a mai pomenit numele şefei MDRT, dar a ţinut să precizeze că "nu am venit în România pentru campanie politică, am venit pentru români. Acesta a fost obiectivul meu, să boxez în faţa voastră".

"Lumea nu a înţeles!"
La 15 ore de la victoria lui Lucian Bute, Elena Udrea a organizat o conferinţă de presă ad-hoc, prin care a dorit să facă cunoscut faptul că ministerul pe care-l conduce şi-a atins obiectivul. "Meciul dintre Lucian Bute şi Jean-Paul Mendy a fost urmărit de 4,5 milioane de telespectatori români, cea mai mare audienţă avută în ultimii 20 de ani de o competiţie sportivă transmisă în România".

Demnitarul a mai adăugat că se bucură că a contribuit la îndeplinirea dorinţelor românilor de a-şi vedea campionul şi că s-au cheltuit 1,9 milioane de euro plus TVA, bani proveniţi din fonduri europene şi care nu puteau fi folosiţi în alt scop.

"Nici o faptă bună nu rămîne nepedepsită, lumea nu a înţeles că mulţumirile nu erau adresate unui politician, ci unui om care s-a implicat luni de zile ca acest meci să fie posibil la Bucureşti" a fost singurul comentariu al ministrului Udrea vizavi de huiduielile primite după meci.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.