Box

Presa internaţională la picioarele ”regelui” Bute

Articol de Mihaela Simion  —  luni, 11 iulie 2011

Presa internaţională a fost darnică cu aprecierile pentru victoria obţinută de Lucian Bute în faţa lui Jean-Paul Mendy.


Victoria lui Lucian Bute obţinută în faţa francezului Jean-Paul Mendy a făcut rapid înconjurul lumii. Presa internaţională a avut cuvinte de laudă la adresa pugilistului român şi l-a numit pe Lucian "noul rege al României". Chiar dacă au fost şi anumite publicaţii care nu au fost impresionate de forţa şi agilitatea arătate în ring de francez, impresia generală după partida de la Romexpo a fost favorabilă lui Bute.

Cele mai elogioase cronici au fost cele din ziarele canadiene, ţara în care Lucian locuieşte de mai bine de opt ani, însă nici americanii şi francezii nu s-au lăsat mai prejos şi au apreciat felul în care românul s-a luptat în ring. "Bute l-a distrus pe Mendy", au scris cei de la fightnews.com, încercînd să evidenţieze valoarea lui Lucian.

cyberpresse.ca: "Bute şi-a lichidat rapid adversarul. Aproape zece mii de fani l-au ovaţionat îndelung după faimosul croşeu. Eroul însuşi a plîns ca un copil văzîndu-şi toţi fanii în picioare".

Le journal de Montreal: "Bute a muşcat o singură dată din Mendy şi a fost suficient. Românul şi-a îndeplinit misiunea în faţa conaţionalilor".

Le Soleil: "De ieri, România are un nou rege. Bute a izbucnit în lacrimi cînd arbitrul a decis încheierea luptei. Croşeul său violent de stînga trimis direct în bărbie l-a adormit pe Mendy".

rds.ca: "Săracul Mendy nu avea ce să caute în ring cu Bute. Probabil a fost cea mai uşoară luptă pentru apărarea titlului mondial a lui Lucian. Echipa românului l-a citit cum trebuie pe francez"

boxingnews24.com: "Victoria îi deschide drumul lui Bute spre un meci cu Kelly Pavlik. Lucian are tot ce-i trebuie unui mare campion: putere, viteză şi o apărare excelentă".

L'Equipe: "Pentru Mendy, ringul de la Bucureşti a fost sfîrşitul unei călătorii haotice. Cu toate acestea, francezul trebuie lăudat pentru că a avut curajul să se urce în ring cu Bute, care îşi trăieşte clipele de graţie"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.